2024.04.20, Szombat
Székesfehérvár önkormányzatának támogatásával féláron vásárolható meg a dolgozói bérlet
szekesfehervar.hu

Székesfehérvár önkormányzatának támogatásával féláron vásárolható meg a dolgozói bérlet

szekesfehervar.hu

2019.03.27. 14:30

Székesfehérvár önkormányzata közvetlenül támogatja azon munkavállalókat is, akik közösségi közlekedéssel jutnak el a munkahelyükre. Cser-Palkovics András polgármester javaslatára, a költségvetéssel együtt fogadta el a testület, hogy áprilisban a teljes árú, úgynevezett dolgozói bérlet árának felét átvállalja az önkormányzat, azaz a bérlet a szokásos ár feléért vásárolható meg.

Hirdetés

Az április havi összvonalas felnőtt bérlet 3500 Ft-ért, a K-s havi bérlet 3940 Ft-ért, a negyedéves bérlet pedig 16042 Ft-ért vásárolható meg most. A szolgáltató kiesett bevételét a város téríti meg.

Áprilisban féláron, az-az 3500 Forintért vehetnek teljesárú egészhavi összvonalas és K-s helyi bérleteket Székesfehérváron, illetve a II. negyedéves bérletek áprilisra eső részét is 50 százalék kedvezménnyel vásárolhatják meg. Székesfehérvár Önkormányzata ezzel a támogatással szeretné segíteni a város azon dolgozóit, akik munkába járásukhoz a közösségi közlekedést használják. A kedvezményhez semmilyen igazolásra nincs szükség, a jegypénztárakban ezen az áron juthatnak hozzá, de természetesen ezek a bérletek is csak bérletigazolvánnyal együtt érvényesek.

A fehérvári gazdaság teljesítménye teszi lehetővé a támogatást

A tavalyi rekordösszegű iparűzésiadó-bevétel tette lehetővé az április félárú bérlet biztosítását, ami a helyi gazdaságban dolgozó emberek munkájának eredménye, akiknek a munkáját is szeretnénk megköszönni ezzel a kedvezménnyel. - mondta Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András. Hangsúlyozta, hogy a jövőben is gondolkodik hasonló kedvezményeken az önkormányzat, ha a város gazdaság teljesítménye ezt lehetővé teszi, hiszen a fenntartható közlekedést is szolgálja a kedvezményes bérlet.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyetámogatásbérlet