2024.04.24, Szerda
Másfél millióval többen utaztak tavaly vonattal Székesfehérvár és Budapest között
szekesfehervar.hu

Másfél millióval többen utaztak tavaly vonattal Székesfehérvár és Budapest között

szekesfehervar.hu

2019.01.25. 14:00

A Budapest-Székesfehérvár vonalon jelentős, közel másfél milliós növekedést jelentett, hogy a pályafelújítási munkák már nem zavarták a vonatközlekedést. A két város között 2018-ban 9,4 millióan utaztak. A tíz legforgalmasabb vonalon 2,8 millióval emelkedett az utasok száma 2017-ről 2018-ra - közölte a MÁV-Start.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban kialakított menetrendeknek, a jegyértékesítés korszerűsítésének, a pályafejlesztéseknek, a felújított kocsiknak és az új motorvonatoknak köszönhetően az utóbbi években folyamatosan nőtt a MÁV-START utasszáma országos szinten, a növekedés leginkább a nagy elővárosi forgalmat lebonyolító szakaszokon kiugró.

A jegy- és bérletvásárlási szokásokban az előző években megfigyelt pozitív tendenciák 2018-ban is folytatódtak. Az előzetes adatok alapján nőtt a teljes árú menetjegyek és dolgozói bérletek értékesítése. Az önkiszolgáló csatornák térnyerésének köszönhetően 2018-ban már minden ötödik utas ilyen módon, azaz automatából, interneten vagy Vonatinfó alkalmazásból vásárolta a jegyét.

Két éve készült el a Székesfehérvári Vasútállomás felújítása

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeMÁVvonat