2024.04.26, Péntek
Az olimpiára hajt a székesfehérvári triatlonista, Dévay Márk
szekesfehervar.hu - Fotó: Simon Erika

Az olimpiára hajt a székesfehérvári triatlonista, Dévay Márk

szekesfehervar.hu

2019.01.14. 15:31

Dévay Márk, az Alba Triatlon SE versenyzője kiváló szezont zárt: Európa-kupa győztes lett, Glasgowban a felnőtt Európa-bajnokságon minden idők második legjobb magyar férfi eredményét elérve hetedik lett, az Európai szövetség pedig őt választotta meg az év férfi triatlonistájává. A fiatal sportolót - akinek célja az olimpiai kvalifikáció - Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte a Városházán.

Hirdetés

„Meglepetés volt számomra az európai szövetség elismerése, ilyen fiatalon nem számíthattam rá. Meg kellett dolgozni érte, nagyon sokat edzettem, edzek." - mondta el Dévay Márk, aki alapozás idején heti harminc órát edz.

A fiatal sportoló édesapjával és egyben edzőjével Dévay Lászlóval és az Alba Triatlon SE alelnökével, Skoff Gáborral érkezett a Városházára, hogy fogadja Cser-Palkovics András polgármester gratulációját. Dévay László elmondta, hogy nem elég a kemény edzés, az anyagi lehetőségeken is múlik, mit érhet el egy versenyző a kvalifikációban, mert rengeteg versenyre kellene elutazni. A szövetség és Székesfehérvár Önkormányzata is támogatja Dévay Márkot, így az első félévre biztosítottak az anyagi feltételek, de szeretnének egy tőkeerős szponzort is maguk mögött tudni.

 

 

A huszonkét éves versenyző célja, hogy részt vegyen a 2020-as tokiói olimpián, ezért több, a World Triathlon Series-be tartozó nagy versenyen is elindul.

Cser-Palkovics András polgármester elmondta, a város a továbbiakban is szeretné támogatni azokat a sportolókat, akik olimpiai részvételre pályáznak. „Aki pedig olimpikonná válik, morálisan is rászolgált arra, hogy az önkormányzat biztosítsa a felkészüléséhez szükséges anyagiakat, hiszen a várost is képviselni fogja a legnagyobb versenyen. Szerencsére az utóbbi években minden olimpián voltak fehérváriak a magyar csapatban.” – emlékeztetett a polgármester, aki felajánlotta segítségét abban, hogy megpróbálnak közvetíteni Dévay Márkék és a lehetséges szponzorok között.

 

 

Skoff Gábor köszönetet mondott a városnak az eddigi támogatásért és szólt a nyári Európa-kupa sikerről is, amelynek révén Székesfehérvár felkerült a triatlon versenyek térképére. Elmondta, hogy a Dévay testvérek, Márk és Zsombor példájával motiválják az Alba Triatlonos gyerekeket, jelenleg már 80 fiatal sportolójuk van.  

A Városházán rendezett találkozón jelen volt Mészáros Attila alpolgármester, az Alba Triatlon tiszteletbeli elnöke, valamint Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok is.

 

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyetriatlonAlba Triatlon SE Dévay Márk