2024.06.18, Kedd
Az Alba Fehérvár KC-nál tehetséges fiatalokra építenek a jövőben
Alba Fehérvár KC - Facebook

Az Alba Fehérvár KC-nál tehetséges fiatalokra építenek a jövőben

MTI

2018.07.15. 15:00

Az Alba Fehérvár KC NB I-es női csapata a jövőben saját nevelésű, tehetséges, fiatal kézilabdázóira támaszkodva igyekszik sikereket elérni - hangsúlyozta a klub elnöke az egyesület pénteki szezonindító sajtótájékoztatóján.

Balássi Imre elmondta, az előző idény utolsó fordulóiban elsősorban a fiatal játékosok kaptak szerepet, és nem vallottak szégyent, sőt kifejezetten bravúros eredményeket is elértek. Úgy döntöttek ezért, hogy ebbe az irányba indulnak, és gyakorlatilag ugyanazzal a csapattal szerepelnek majd, amellyel befejezték a szezont - tette hozzá.

Megjegyezte, hogy a sportban manapság uralkodó eredményhajszolás és az ezzel párhuzamosan jelentkező túlzott költekezés helyett stabilitásra és az utánpótlásnevelésre törekszenek.

Balássi Imre közölte, két új játékos érkezett a klubhoz: a kapus Györkös Rebeka és a szélső Szarka Adrienn egyaránt Békéscsabáról igazolt Fehérvárra. Megemlítette, hogy a csapat átlagéletkora a külföldi játékosok nélkül csupán 22 év, a tapasztalatot és a rutint pedig négy légiós - a francia Claudine Mendy, a brazil Alexandra Priscilla Do Nascimento, az orosz Olga Gorsenyina és Jana Zsilinszkajtye - képviseli majd az együttesben.

Deli Rita, a székesfehérváriak vezetőedzője nagyon nehéz szezonra számít, de mint mondta, igyekeznek a középmezőnyben végezni.

A tréner elárulta, hogy hétfőtől egy hétig a mátraházi edzőtáborban készülnek, majd Vácon vívják első felkészülési meccsüket. Később Balatonbogláron játszanak az Ambros Martin által dirigált orosz Rosztov Don csapatával. Augusztus első hétvégéjén a szlovákiai Nagymihályon vesznek részt nemzetközi tornán, aztán Dunaújvárosban is szerepelnek egy viadalon. A Győr elleni bajnoki rajt előtt még az Érddel és a Dunaújvárossal is összecsapnak.

A NB I 2018/2019-es szezonja szeptember 2-án kezdődik.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyekézilabdaAlba Fehérvár