2024.06.25, Kedd

Erkélyekre való növényekre is lehet pályázni Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2018.03.17. 14:22

Idén már nyolc éve, hogy Székesfehérvár Önkormányzata és a Városgondnokság növényültetési pályázattal támogatja a fehérváriak parkosítási törekvéseit. A pályázat célja, a kulturált, és vonzóbb városkép kialakításán túl, a zöldfelületek növelése és szebbé tétele. Az intézmények és társasházak mellett idén is pályázhatnak a családi házban lakók.

Választható növények

Tavasszal, május 12-ig az egynyári palántákat, muskátlit, évelő növényeket, fűmagot és komposztot, míg ősszel, október 13-ig árvácskákat és virághagymákat vehetnek át a pályázók.

A beérkezett pályázatok elbírálása

A pályázat elbírálása során figyelembe veszik a pályázatok beérkezési sorrendjét, hogy a város melyik területét érinti a pályázat, és a pályázó az adott területen mit kíván ültetni. A társasházak körüli zöldterületre és az intézmények területére maximum 50.000 Ft értékben, családi házas ingatlanok előtti közterületre maximum 20.000 Ft értékben, társasházak és családi házak ablakaiba és erkélyeire maximum 5.000 Ft értékben kaphatnak a pályázók növényt, komposztot, fűmagot.

A növénytelepítési pályázati nyomtatvány és nyilatkozat kitöltése

Az egyszerűsített nyomtatványon meg kell adni az igényelt növények darabszámát, és a tájékoztató jellegű egységárak alapján ki lehet számolni a pályázott növények összértékét. Figyelembe kell venni a kategóriához tartozó keretösszeget, mert jelentős túllépés esetén a növények mennyisége csökkentésre kerül. A pályázó nyilatkozik arról, hogy a megnyert növényeket szakszerűen elülteti, és gondját viseli.

A pályázatok hozzáférhetősége és benyújtásának a módja

A pályázati felhívást és pályázati nyomtatványt a www.varosgondnoksag.hu honlapról lehet letölteni, vagy személyesen át lehet venni a Városgondnokság Berényi u. 15. szám alatt található Városüzemeltetési Igazgatóságon.

A kitöltött pályázatot be lehet nyújtani elektronikus úton, postai levélküldeményben illetve személyesen.
Postacím: Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. 8000 Székesfehérvár Berényi u. 15.
E-mail: [email protected]
Személyes benyújtás: hétfőtől - csütörtökig naponta 9.00-tól 15.00-ig, pénteken 9.00-tól 12.00-ig a Városgondnokság Berényi út 15. szám alatt található Városüzemeltetési Igazgatóság Parkfenntartási csoportjánál.

Letölthető pályázati nyomtatvány és részletes növénylista:

www.varosgondnoksag.hu

AktuálisSzékesfehérvárpályázatnövényültetéserkélyparkosítás