2024.04.19, Péntek

Fertőző betegségekről és az antibiotikumos kezelésekről tanácskoznak a Fehérvári Orvosnapokon

szekesfehervar.hu

2018.02.02. 20:30

Hetedik alkalommal találkoztak kórházi orvosok és családorvosok a Magyar Király szállóban a Fehérvári Orvosnapok keretében, amelynek központi témája ezúttal a fertőző betegségek, illetve az antibiotikumos kezelések.

Hirdetés

A tanácskozáson kiemelten foglalkoznak a gyermekek és az idősek fertőzéses eredetű betegségeivel, valamint azok kezelésének speciális szempontjaival.

A Fehérvári Orvosnapokon a családorvosok és a kórházi orvosok is találkoznak, ahol egy témát nemzetközileg elismert hazai szakemberek bevonásával beszélnek meg. Alapvető cél, hogy az orvosok a valós hazai térben megtalálhassák a betegeik számára a legjobb utakat a folyamatosan fejlődő orvostudomány által felkínált lehetőségek és a felmerülő igények eléréséhez.

 

 

A VII. Fehérvári Orvosnapok központi témája ezúttal a fertőző betegségek, illetve az antibiotikumos kezelések. A napi gyakorlatban talán ez a téma fogja át a betegellátás legnagyobb körét; a banális megfázástól a legsúlyosabb, életet veszélyeztető szeptikus állapotokig. A konferencián most is a napi betegellátási gyakorlat szempontjából fontos kérdésekre fókuszálnak. Kiemelten foglalkoznak a gyermekek és az idősek fertőzéses eredetű betegségeivel, valamint azok kezelésének speciális szempontjaival. Ugyancsak kiemelt jelentőségű kérdés lesz a vakcináció.

A VII. Fehérvári Orvosnapok megnyitóján Cser-Palkovics András polgármester röviden szólt a városi költségvetés egészségügyi vonatkozásairól.  Székesfehérvár tavaly indította el a Kégl György Városi Egészségügyi Programot, amelynek egyik pillére az önkormányzati tulajdonú orvosi rendelők korszerűsítése. A Kégl György program idén is jelentős keretösszeggel szerepel a költségvetés tervezetében. Több pénz jut idén az alapellátásra is, növelik a háziorvosok támogatását, míg új elemként belép a fogorvosok támogatása. Az idei költségvetés tervezetében a tavalyi 75 millió forint helyett mintegy 100 millió forint szerepel a Szent György Kórház közvetlen támogatására.

 

 

Cser-Palkovics András polgármester szólt a Modern Városok Program keretében megvalósítandó egészségügyi fejlesztésekről is.

A Szent György Kórházban mintegy 13 ezer négyzetméter összterületen, összesen 12-13 milliárd forintos beruházással épül fel az új Onkológia, Haematológia, Pulmonológia, Belgyógyászat, Gasztroenterológia, Bőrgyógyászat, Reumatológia, Infektológia és több, mint 400 új parkoló.

A konferencián Dr. Reiber István, a Szent György Kórház orvosigazgatója a kórház idei fejlesztéseiről is szólt. 2018-ban számos osztály költözik, ezek között van a Bőrgyógyászat, a Krónikus Osztály, a Reumatológia, a Belgyógyászat C4, a Pulmonológia és a Vérellátó is. A további fejlesztések között említette a Traumatológia ambulancia átalakítását, a nővér-orvos szálló teljes felújítását, valamint a pszichiátriai ellátórendszer, az egynapos sebészeti ellátás és járóbeteg ellátás fejlesztését.

Galéria

AktuálisantibiotikumkezelésFehérvári Orvosnapfertőző betegség