2024.06.17, Hétfő

Több mint száz családnak segítenek tűzifával Székesfehérváron

okkfehervar.hu

2017.12.10. 09:15

Összesen 101 szociálisan rászoruló családot támogatnak a közfa kivágásokból keletkező fával.

Idén már hetedik éve tűzifával segíti a fehérvári rászorulókat Székesfehérvár Önkormányzata és a Városgondnokság. A Humán Közszolgálati Szakbizottság döntése alapján decemberben összesen 101 szociálisan rászoruló családot támogatnak a közfa kivágásokból keletkező fával. A Városgondnokság a rönköket felfűrészelte hasábokra és így szállítanak ki azonos mennyiséget a rászorulóknak. 

Székesfehérvár országos tekintetben kiemelkedően sokat tett és tesz azért, hogy segítse a rászorulókat és a szegényeket. A háttérmunkát a Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztálya és a Városgondnokság végzi, ennek köszönhetően tudnak idén több mint száz családot támogatni. – hangsúlyozta dr. Dienesné Fluck Györgyi szociális tanácsnok. Kiemelte, hogy ha marad fa, akkor januárban újra lesz szociális tűzifa kiszállítás Székesfehérváron. 

A szociális tűzifa hasábokra aprítását dr. Dienesné Fluck Györgyi szociális tanácsnok, Bozai István városgondnok közösen nézte meg a Városgondnokság Béla úti telephelyén. 

Hét éve állandósult az a rendszer, hogy a közterületen kivágott, vagy kidőlt fákat a rászorultaknak adják és ezt ki is szállítja a Városgondnokság saját autóival, dolgozóinak segítségével. A szállítás folyamatos és várhatóan napokon belül be is fejeződnek, az érintettekkel előzetesen egyeztetnek az időpontról. – tájékoztatott Bozai István városgondnok. 

A Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Szociális ellátási és Gyermekvédelmi Irodája részéről a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ, valamint a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány bevonásával körültekintő felmérés során történt az igények számbavétele annak érdekében, hogy megalapozott szakmai döntés születhessen – mondta Kincses Zsolt Dávid, a Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztályának vezetője. Kiemelte: a beérkezett igények, majd a Humán Közszolgálati Szakbizottság döntése nyomán idén 101 család juthat hozzá átlagosan három hétre is elegendő tűzifához. 

A Városgondnokság Béla úti telephelyén jelenleg sok száz mázsa közterületen kivágott fa áll rendelkezésre, melyet kugliznak és teherautóval a rászoruló családokhoz szállítanak. Egy-egy család öt mázsa fát kap rönkökre vágva, a hasítás pedig már mindenkinek a saját feladata. 

Galéria

Aktuálistámogatástűzifa Székesfehérvárrászoruló család