2024.03.29, Péntek

Székesfehérvári diák az Európai Unió ifjúsági tudományos versenyének döntőjében

mti

2017.09.20. 10:34

2017. szeptember 22. és 27. között hárman - köztük a székesfehérvári Molnár Áron is - képviselik Magyarországot az Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyének döntőjében Tallinnban.

Hirdetés

A kiválasztott mintegy száz pályázó között Magyarországról a Magyar Innovációs Szövetség által megrendezett 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny három első díjasa jutott ki a több mint 45 ezer eurós (13,9 millió forint) összdíjazású, háromnapos megmérettetésre, amelynek célja, hogy a 15-20 év közötti fiatalok figyelmét a természettudomány és technológia területére irányítsa.

Kocsis Ábel, a Soproni Széchenyi István Gimnázium végzett diákja a Mennyire vagyunk tartósak? - Gerincgörbületek kirajzolása Tolival nevű gerincvizsgáló eszközzel, Molnár Áron, a Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium végzett diákja az Új típusú ferrofluidos dőlésérzékelő szenzor című projekttel, Puskás Dávid, a Bolyai Farkas Elméleti Líceum diákja pedig a 3D nyomtatott Holdbázis című munkájával vesz részt a versenyen.

A Magyar Innovációs Szövetség konzultációkkal segíti a fiatalok felkészülését a kiutazás előtt, a magyar delegációt Ivánka Gábor, a hazai verseny zsűritagja vezeti - áll a közleményben.

 

Forrás: mti

AktuálisSzékesfehérvárversenytudományinnováció2017Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium