2024.02.24, Szombat
Új tűzoltójárművel gyarapodott Dunaújváros
Fotó: katasztrofavedelem.hu

Új tűzoltójárművel gyarapodott Dunaújváros

fejer.katasztrofavedelem.hu

2017.05.03. 14:31

2017. április 28-án a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Pogácsás Tibor tizenöt új tűzoltójárművet adott át a katasztrófavédelemnek. Ezekből egy Dunaújvárosba került.

Hirdetés

Az államtitkár tizennégy új, magyar gyártmányú HEROS-RÁBA AQUADUX-X 4000 típusú tűzoltójárművet és egy új, harminckét méter mentési magasságú, IVECO-Magirus magasból mentő járművet adott át a katasztrófavédelem területi szervei részére. Pogácsás Tibor elmondta, a magyar emberek jogos elvárása, hogy baj esetén minél hamarabb szakszerű segítséghez jussanak. Azzal, hogy a katasztrófavédelem gépparkja új, hazai gyártású, a kor kihívásainak megfelelő járművekkel egészül ki, az állampolgárok nagyobb biztonságban érezhetik magukat.
 
A HEROS-RÁBA AQUADUX-X 4000, vagyis a magyar gyártású tűzoltójármű megtervezésekor kifejezetten a magyar viszonyokat és a magyar tűzoltók igényeit vették figyelembe. A jármű tűzoltási és műszaki mentési feladatokra is kiválóan alkalmazható. Nemcsak városi környezetben, hanem lakott területen kívül, akár nehéz terepviszonyok között is jól használható. A tizennégy új magyar tűzoltójárműből egy Dunaújvárosba került, hatékonyan növelve a város és a környező települések biztonságát.
  
A fejlesztés az Európai Unió Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében valósult meg. A „tűzoltó gépjárműfecskendők rendszerbe állítása” elnevezésű projekt végére száznyolc autó áll rendszerbe a katasztrófavédelem területi szerveinél.
 
A projekt célkitűzése, hogy a tűzoltók minél hamarabb megérkezzenek a káreset helyszínére, így a lehető leghatékonyabban legyenek képesek beavatkozni. A projekt keretében rendelkezésre álló forrásból  beszerzett új járművek kevésbé terhelik a környezetet, mint elődeik.

 

Forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

AktuálisKatasztrófavédelemDunaújvárosfejlesztésBelügyminisztériumtűzoltójármű