2024.04.19, Péntek

Megújulnak az orvosi rendelők Székesfehérváron

mti

2017.04.07. 10:55

Átfogó orvosi rendelőfelújítási programot indít Székesfehérvár önkormányzata - erről egyhangúan döntött pénteken a város közgyűlése.

Hirdetés

A javaslat vitájában Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester elmondta: a 2017-2021 közötti időszakban uniós és saját forrásból számos rendelő felújítása történik meg. Hozzátette: a munkálatokat ütemezve végzik el a működés zavartalansága érdekében.

Az elfogadott határozat szerint tizenkét, az alapellátáshoz tartozó rendelőintézetet korszerűsítenek, érintve a háziorvosi, a gyermekorvosi, a fogászati és iskolafogászati ellátást, illetve a védőnői szolgálatot. A fejlesztéseket az idei költségvetés februári elfogadásával útjára indított Kégl György Városi Egészségügyi Program keretében végzik el.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, illetve jelentős saját forrásból energetikai felújításokat, fűtéskorszerűsítést, nyílászárócseréket, akadálymentesítést, homlokzat- és tetőfelújításokat hajtanak majd végre. Ahol igény van és lehetőség nyílik rá, ott bővítik is az egészségügyi szolgáltatások körét.

 

AktuálisSzékesfehérvárfejlesztésegészségügyönkormányzatorvosi rendelő