2024.04.26, Péntek

Idén Mór ad otthont a Megyenapnak

fejer.hu

2017.04.21. 07:01

Idén a 19. móri Szent György-heti Vigasságok rendezvénysorozata keretében április 29-én kerül megrendezésre a Hagyomány- Érték - Minőség jegyében a Fejér Megyei Önkormányzat nagyrendezvénye, a Megyenap. A Megyenapi ünnepségen átadják az önkormányzat kitüntető címeit és díjait, valamint a Fejér Megyei Értékeket népszerűsítő programok: Hungarikum játékpark és Megyekorzó: Fejér Termék Vásár színesítik a móri rendezvény programjait.

Hirdetés

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Törő Gábor, Mór országgyűlési képviselője és Fenyves Péter, Mór polgármestere sajtótájékoztatón tájékoztattak a programokról, melyekre szeretettel hívtak minden érdeklődőt a megyéből.

 

Törő Gábor, Mór országgyűlési képviselője örömét fejezte ki, hogy a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének és Mór polgármesterének eredményes megállapodásával Mórt érte a megtiszteltetés, hogy otthont adhat a Megyenapnak. Mindkét vezető arra törekedett, hogy a móri lakosság megelégedésére szolgáló programokat állítsanak össze, a kulturális és a gasztronómiai programokkal tovább öregbítsék Mór hírnevét. Megtisztelőnek nevezte továbbá, hogy idén Móron adják át a megye díjait és kitüntetéseit a Megyenapon.

 

„Meggyőződésem, hogy jó házigazdái leszünk a Megyenapnak, a Szent György- heti vigasságokon belül” - mondta bevezetőjében Fenyves Péter, Mór polgármestere. A rendezvény rendkívüli programelemeként említette Prof. Dr. Krausz Ferenc Németországban élő móri származású In Memorian Gábor Dénes- díszokleveles fizikus előadását, valamint a rendezvény nemzetköziségét emelte még ki. Mór testvértelepüléseiről érkező polgármesterek és vendégek is aktívan részt vesznek a programokon, a főzőversenyre Székelyföldről kettő, Freunderberg településről egy csapat nevezett. A kulturális programsorozatokat méltónak nevezte a megye legnagyobb ünnepére. Fenyves Péter elmondta: a vasárnap a sporté lesz, a megrendezésre kerülő Ezerjó félmaraton futóversenyre több, mint hatszáz előnevezés érkezett. A Kowalsky koncertre is több ezer vendéget várnak szórakozni. Természetesen a rendezvények nagy látogatottságára való tekintettel a megfelelő óvintézkedéseket is megtették a Fejér Megyei Rendőr-főkapitány együttműködésével- tájékoztatott a polgármester. Szeretettel várnak minden érdeklődőt. Nagy örömükre, a díszközgyűlésnek otthont adó művelődési ház udvari díszburkolattal várja a Megyenap vendégeit. - tette hozzá Fenyves Péter.

 

Dr. Molnár Krisztián köszönetét fejezte ki Mór polgármesterének a Megyenap rendezvényeinek befogadásáért. Az elnök elmondta, hogy a megyenapi helyszín kiválasztásának legfontosabb szempontja, hogy az adott települést jó példaként állíthassák a megye települései számára. „Mór esetében az elmúlt évek tudatos és magas szintű fejlesztéspolitikája egy olyan képet teremtett, amelyre országosan is büszkék lehetünk. A város polgármestere és országgyűlési képviselőjének munkájának köszönhetően tudatos fejlesztési pályára állt a város. A több mint ötszáz milliós fejlesztés keretében megújult az új településközpont, a buszpályaudvar és a közintézmények épületenergetikai korszerűsítése is megvalósult. Azt gondolom, hogy jó eséllyel számíthatunk arra, hogy a TOP forrásokból mintegy 2,5 milliárd forintos fejlesztésre van már most jó esélye a településnek, amely forrásból folytathatják a városi fejlesztéseket. - hangsúlyozta az elnök. A Megyenap programjai közül kiemelte a Megyenapi ünnepi közgyűlést, amelyen átadásra kerülnek a megye Díszpolgári kitüntető címei és a díjak. A színvonalas Szent- György-Heti Vigasságok programjait két színvonalas megyenapi programelemmel: a Hungarikum játékparkkal és a Megyekorzóval, a Fejér Termék és Kézműves vásárral egészítettük ki - tette hozzá a közgyűlés elnöke.

 

A Megyenapi programokról és a további részletekrők itt tájékozódhat: http://www.fejer.hu/megyenap-aprilis-29-en-moron-az-ezerjo-hazajaban

 

Forrás: fejer.hu

AktuálisFejér megyeprogramokönkormányzatünnepségMórmegyenap