2024.04.25, Csütörtök

Meghosszabbították a Puskás Ferenc 10 című kiállítást

okkfehervar.hu

2016.12.18. 16:50

A „Puskás Ferenc 10”című kiállítás rengeteg látogatót vonzott az adventi időszakban a Szent István Király Múzeum Megyeház utca 17. szám alatt található kiállítóhelyén. Ennek okán január 8-ig meghosszabbítják a tárlat nyitva tartását.

Hirdetés

További három hét áll tehát még az érdeklődők rendelkezésére, hogy megnézzék a világhírű labdarúgó különleges relikviáit. A kiállítás a hét minden napján 10.00 és 18.00 óra között látogatható. 

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia 2016/17-es szezonja a „Puskás Ferenc 10” év jegyében telik, amellyel tíz évvel ezelőtt elhunyt névadójukra emlékeznek. Puskás Ferenc halálának tízedik évfordulója alkalmából a Szent István Bazilikában emlékeztek az egykori klasszisra, tíz éve lesz április elsején, hogy a Puskás Akadémia felvette Puskás Ferenc nevét, illetve a tízedik Puskás-Suzuki-kupát rendezik Pünkösdkor.

A kerek évfordulókhoz kapcsolódóan nyílt meg november végén a Szent István Király Múzeum Megyeház utca 17. szám alatt található kiállítóhelyén az Aranycsapat kapitányának életútját bemutató „Puskás Ferenc 10” elnevezésű tárlat. Az adventi időszakban rendkívüli érdeklődés övezte a páratlan érdekességű tárlatot, amelyet több százan tekintettek már eddig is meg.

Aki még nem látta, vagy újra megnézné a legendás labdarúgó különleges relikviáit, azoknak még egészen 2017. január 8-ig lesz erre lehetőségük. A Megyeház utca 17. szám alatt található kiállítóhelyen többek között Öcsi bácsi 1952-es helsinki olimpiai aranyérmét, az 1954-es svájci világbajnoki ezüstérmét, a Real Madridban hordott mezét, a spanyol bajnokság gólkirályának járó Pichichi-trófeáit, a spanyol bajnoki címért járó kupáit, a BEK-serlegeinek kicsinyített másolatait, a FIFA-érdemrendjét és a FIFA Puskás-díjat is megtekinthették az érdeklődők. A kiállítás anyaga természetesen a Puskás Ferenc legszebb góljait bemutató videót és a korabeli fotókat, újságcikkeket sem nélkülözi.

Mindezt továbbra is ingyen csodálhatják meg az érdeklődők, hétfő kivételével naponta 10.00 - 18.00 óra között a Szent István Király Múzeum Megyeház utca 17. szám alatt található kiállítóhelyén.

AktuáliskiállításPuskás Ferenc2017 január