2024.04.25, Csütörtök

500 adag meleg ételhez jutnak a kríziskezelő központ lakói

okkfehervar.hu

2016.12.20. 11:22

Fejér megye egyik meghatározó piaci és közjóléti szereplője a VADEX Zrt. elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás ügyében. Ezáltal a cég minél több olyan kezdeményezéshez csatlakozik, melyen keresztül erőforrásaival és termékeivel karitatív célt szolgálhat. Idén a VADEX a Kríziskezelő Központ karácsonyi vacsorájához 500 adag meleg étel elkészítéséhez elegendő vadhúst ajánlott fel, melyet a Soponyai Vadfeldolgozó Üzemből szállítottak le hétfőn délután a Kríziskezelő Központ Sörház téri épületéhez.

Hirdetés

Az önzetlen segítségnyújtás fontosságára hívja fel minden év decemberében a figyelmet a VADEX Zrt.. A vállalat évről évre vadhúst adományoz a Kríziskezelő Központnak, hogy az átmeneti szállókon és éjjeli menedékhelyen élőket Karácsonykor ízletes meleg étellel kínálhassák meg. Hétfőn délután a Kríziskezelő Központ Nappali Szolgáltató Centrumában adta át a VADEX Zrt. az átmeneti szállókon és éjjeli menedékhelyen élők karácsonyi megvendégelésére szánt vadhúst.

„A segítségnyújtás mindennap elkél, de különösen a karácsonyi hideg időjáráskor tapasztalhatjuk, hogy hatalmas szükség van rá. Nagy köszönettel tartozunk Majoros Gábornak, a VADEX Mezőföldi Zrt. vezérigazgatójának és munkatársainak, akik immár negyedik éve gondoltak arra a karácsonyi időszakban, hogy szeretnének segítséget nyújtani mindazoknak, akik a Kríziskezelő Központ falain belül vagy kint a farkasordító hidegben töltik az ünnepi napokat, nappal és éjszaka egyaránt. A VADEX kiemelt adománya pontosan ezeknek az embereknek nyújt támogatást. Karácsonykor minden jószívű és felelősséggel bíró székesfehérvári életéhez az is hozzátartozik, hogy segítsen azoknak, akik bajban vannak. Éppen ezért hosszú évek hagyományának megfelelően ebben az esztendőben is adománygyűjtő faházakat állítottunk a Hotel Magyar Király és az Alba Plaza előtti téren, a karácsonyi vásár keretében.” – mondta Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere, aki kiemelte: továbbra is várják a napi élelmiszeren kívül a jó állapotban lévő meleg bakancsokat, cipőket, ruhákat, takarókat és kabátokat.

Vargha Tamás honvédelmi államtitkár, országgyűlési képviselő beszédében a VADEX Mezőföldi Zrt. munkatársainak áldozatos munkáját méltatta, akik minden alkalommal önzetlenül segítettek a bajbajutottakon. Mint mondta, az 500 adag ételt tartalmazó adomány szebbé teszi majd az ünnepet azoknak, akiknek nincs fedél a fejük felett. Vargha Tamás köszönetet mondott továbbá Zsabka Attilának és a Kríziskezelő Központnak, hogy egész évben, a legszélsőségesebb időjárási viszonyok között is felkeresik azokat, akik nem térnek be a szállóra. Véleménye szerint az intézmény munkatársai rengeteget tesznek azért, hogy a bajbajutottak átvészeljék a hideg napokat.

Majoros Gábor, a VADEX Mezőföldi Zrt. vezérigazgatója elmondta: a társaság erdőiben számtalan alkalommal találkoznak hajléktalanokkal, ez indította őket arra, hogy adományozzanak és legalább Karácsonykor 500 adag étel előállításához elegendő vadhússal járuljanak hozzá a fedél nélküliek életének jobbá tételéhez. Majoros Gábor kiemelte, hogy terveik szerint jövőre is folytatódik majd a jótékonysági akció.

Zsabka Attila, a Székesfehérvári Kríziskezelő Központ vezetője elmondta, hogy sokan vállalnak szolidaritást a hajléktalanokkal, ugyanakkor csak azokat a ruha adományokat tudják használni, amik valóban megvédik a hajléktalanokat a végtagfagyásoktól. A VADEX adományával kapcsolatban elmondta, hogy óriási segítség a karácsonyi menühöz való étel. A Kríziskezelő Központ téli munkájáról szólva Zsabka Attila kiemelte, hogy az utcai szolgálat munkatársai este 10 óráig járják a közterületeket, és folyamatos telefonos ügyeletet látnak el. A cél az, hogy ne legyen fagyhalál, ne legyen fagyásveszélyes helyzet, és minél több embert be tudjanak hozni az utcáról emberibb körülmények közé. Zsabka Attila hozzátette, hogy erőfeszítéseik ellenére mintegy 100-150 ember az utcán éjszakázik, sátorban, zártkertekben, romos épületekben éli az életét, de ők is igénybe veszik a teajárat szolgáltatásait.

AktuálisSzékesfehérváradományvadexkríziskezelő központ