2024.05.21, Kedd

Ingyenes múzeumlátogatás Székesfehérváron

turizmus.com

2016.11.30. 13:38

Az adventi időszakban lehetőség nyílik az összes székesfehérvári kiállítóhelynek az ingyenes megtekintésére a Szent István Király Múzeumban.

December 23-ig minden látogató térítésmentesen nézheti meg a Pelikán Galériában a Téli tárlatot, a Városi Képtár – Deák gyűjteményben a Képpárok című fotókiállítást, a Csók István Képtárban a Múzeum akt műveiből összeállított alkotásokat, az Országzászló téren pedig az '56-os kiállítás áll nyitva a közönség előtt.

Az adventi múzeumlátogatás előtt vagy után pedig érdemes ellátogatni a város rendezvényeire is. Színes ünnepi programkínálattal készül második adventi hétvégéjére Székesfehérvár. December 2-án, pénteken sötétedéstől várják a karácsonyra készülő vendégeket a megyeszékhely belvárosában, a Hotel Magyar Király előtti téren, ahol karácsonyi 3D-s animációs vetítéssel készülnek.

Ezt követően egy kis decemberi séta következhet a csodásan feldíszített belvárosban, ugyanis a sétálóutca másik végén, a Városházánál és a zeneiskolánál fényfestéssel ejtik ámulatba a járókelőket. Ez a két színes esemény szombaton és vasárnap is várható sötétedés után. A fehérvári adventi gyertyagyújtáson hétvégente kétszer is részt vehetünk: a püspökségen szombat délutánonként, a Városház-téri színpadon vasárnap gyúlnak fel advent fényei.

AktuálisSzékesfehérváradventmúzeumlátogatás