2024.04.26, Péntek

Az Épkar és a Laterex fejleszti csúcsszínvonalra a Corvinus campusát

magyarepitok.hu

2018.02.06. 12:09

Egy egykori laktanya komplett felújításával kapnak modern oktatási épületet a székesfehérvári hallgatók.

Hirdetés

Elindul a Corvinus Egyetem székesfehérvári campusának tavaly nyár óta tervezett bővítése: egy monarchia korabeli huszárlaktanya teljes felújításával jön létre a majdani B épület.

A projektet bemutató keddi sajtótájékoztatón Hinek Mátyás projektigazgató számolt be a beruházás részleteiről.

Az épületfelújítás költsége 1,475 milliárd forint, melyhez az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) nyújt támogatást. A projekt ütemezéséről szólva elmondta: a kivitelezést közös ajánlatukkal elnyert Laterex Építő Zrt. és Épkar Zrt. azt vállalták, hogy a februári indulástól számított 480 nap múlva kulcsrakészen átadják az épületet. Így a 2019-es őszi félév sok tanuló számára már az új épületben kezdődhet meg.

A látványterveket bemutatva Hinek Mátyás elmondta,

a közel kétezer négyzetméteres téglaépület anyagában és karakterében az eredeti állapotnak megfelelően őrzik meg, sőt, az építése óta megsemmisült oromzatait is helyreállítják.

Átalakításra kerül ugyanakkor a lépcsőház, az épületet liftekkel szerelik fel, a főbejárat pedig a délkeleti helyett az északnyugati szárnyban lesz. Az épületben helyet kap majd:

  • egy 160 fős nagyelőadó a földszinten,
  • egy 80 és egy 40 fős kisebb előadóterem,
  • oktató- és szemináriumi termek, konzultációs szobák,
  • egy számítógépes oktatóterem az első emeleten,
  • oktatói-kutatói bázisként szolgáló laborok,
  • egy 58 fős modern könyvtár a tetőtérben.
A képre kattintva galéria nyílik!

 

A budapestivel megegyező az oktatási színvonal

Mészáros Attila alpolgármester hozzátette, hogy az önkormányzat is szerepet vállal a beruházásban: tavaly 200 millió forintos keretet fogadtak el a campus fejlesztésére. Ebből az összegből megtörténik a közüzemi infrastruktúra (a csapadékvíz- és a szennyvízelvezetés) kialakítása, valamint új parkolók és zöldfelület jönnek létre. Kiemelte, hogy a Székesfehérvári Épületfenntartó és Hőszolgáltató (Széphő) Zrt. jóvoltából az épület rákapcsolódik majd a város távhőellátási rendszerére.

Az egyetem által indított képzések rövid bemutatása után Szántó Zoltán rektorhelyettes hangsúlyozta, hogy a budapesti és a székesfehérvári képzést az egyetem vezetése egyenrangúnak tekinti, tehát sehol nem engednek az oktatás színvonalából. Ehhez természetesen az infrastruktúra is hozzájárul, így a rektorhelyettes reményét fejezte ki, hogy az új épület kiváló feltételeket biztosít majd a székesfehérvári campus mintegy ezer hallgatója számára. Hozzátette, hogy a campus a későbbiekben sportlétesítményekkel is bővülni fog.

Galéria

Helyi hírekSzékesfehérvárCorvinus EgyetemLaterex Építő Zrt.oktatási beruházásÉpkar Zrt.Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP)