2024.04.27, Szombat

A Jancsárkertbe érkezett az almakampány - az őszi alma fogyasztására ösztönöznek

szekesfehervar.hu

2018.12.18. 14:00

A Jancsárkert Termelői és Biopiacra érkezett szombaton az „ALMA, a természet oltalma” szlogennel útjára indult őszi alma fogyasztásösztönző kampány. Délelőtt almakóstolóval várták a piacra érkezőket.

Hirdetés

A piacon a vásárlókat "gerillakóstolással" várták a szervezők, ahol a magyaralmási Németh Családi Gazdaság szeretettel és törődéssel nevelt fáin termett almáit lehetett megízlelni.

A figyelemfelhívó, almaevést ösztönző kampány szombaton érkezett a Jancsárkert Termelői és Biopiacra. "Székesfehérvár környékén több jelentős almatermelő van, közülük az egyik a Németh Családi Gazdaság Magyaralmásról, ők rendszeresen árusítanak almát és különböző almából készült termékeket, például almalevet, almaszirmokat a Jancsárpiacon. Az alma kiemelt gyümölcs a Jancsár piac kínálatában, hiszen egészséges élelmiszereket árusítunk. A legújabb kutatások is azt bizonyítják, hogy az almát nyersen, héjastul érdemes a leginkább fogyasztani, így rengeteg vitaminhoz, ásványi anyaghoz és antioxidánshoz juthatunk." - mondta el a kampány kapcsán Schultz György,  a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület elnöke. 

 

 

A kampánynyitón jelen volt Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő is, aki elmondta, hogy az Agrárminisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, az Agrármarketing Centrum és a FruitVeB együttműködésében indult újra az őszi alma fogyasztására ösztönző kampány. "Az alma egyik fontos tulajdonsága, hogy egész évben fogyaszthatjuk a nyers gyümölcsöt és rendkívül sokféle alma terem meg az országban." - tette hozzá. 

Varga Imre István, a NAK Fejér megyei elnöke elmondta, hogy Székesfehérváron egy almavásár megszervezésével valósul meg a „ALMA, a természet oltalma” szlogennel útjára az a kampány, amit támogat Székesfehérvár Önkormányzata is. A kampány fontos célja, hogy ösztönözze az almafogyasztást, az egészséges táplálkozás mellett fontos cél az is, hogy a helyi és magyar termelői alma eljusson a fogyasztókhoz és rendszeresen vásároljanak belőle.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeőszi almaJancsárkert Termelői és Biopiacfogyasztásösztönző kampány