2024.04.20, Szombat

Teltházas tárlatvezetés - március 11-ig látható az egyedülálló kiállítás Fehérváron

szekesfehervar.hu

2018.02.07. 16:00

Egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, annyian voltak a Csók István Képtárban a HANYATtLÓ - SZÁRNYALÓ című kiállítás tárlatvezetésén, melyet a szobrászművész, Párkányi Raab Péter és Filep Sándor, festőművész tartott közösen.

Hirdetés

A tárlat az idén ötven esztendős Párkányi Raab Péter eddigi munkásságát, művészi alkotólétének elmúlt harminc évét összegzi. 

A március 11-ig látogatható tárlaton egyszerre van jelen a szépség tisztelete, a nemzeti művészet hagyománya, az egyetemes művészet értékeinek továbbvitele, a rendkívüli szakmai mívesség és a kortárs művészet innovatív megújítása.

 

 

A kiállítás különleges darabjai azok a zenélő szobrok, amelyeket eddig másutt még nem láthatott a közönség.

A Csók István Képtár kiállító terében a művész alkotásainak három csoportját láthatja a közönség: 16 szobrot, 12 grafikát - amelyek döntően Párkányi Raab Péter szobrászati munkáihoz készült virtuóz ceruzarajzok - és 22 nagyméretű fotót, amelyeket a különféle technikával végzett átalakításoknak köszönhető kétdimenziós szoborként jellemezhetőek. A lépcső mellett fotómontázst láthatunk, ami a művész hatvan köztéri alkotásából ad ízelítőt.

 

 

Érdemes megnézni a nem mindennapi kiállítást március 11-ig Székesfehérváron, akár gyerekekkel is!

Galéria

AktuálisszoborCsók István Képtártárlatvezetés Székesfehérvárfotómontázs