2024.04.26, Péntek

Autista, értelmi fogyatékos, hallás- és látássérült emberek számára is befogadható színházi előadást rendeznek Székesfehérváron.

Hirdetés

A december 2-án, szombaton 19 órakor kezdődő darabot a Vörösmarty Színházban mutatják be, a december 3-ai fogyatékossággal élő emberek világnapjához kapcsolódva. A teljes körűen akadálymentesített előadást megelőzően a látássérülteknek színpad- és színházbejárás kezdődik, 18.15 óra körül.

A programot – melyet a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány mellett a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervez – Magyarországon az elsők között szervezték meg. A rendezvényhez a Székesfehérvári Egyházmegye is kapcsolódik: a program fővédnöke Spányi Antal megyés püspök.

A Vörösmarty Színházban Neil Simon „Pletykák” című szórakoztató darabját tekinthetik meg a résztvevők, Szikora János rendezésében. A szombati rendezvényre minden jegy elkelt.

Aktuális SzékesfehérvárVörösmarty Színház esélyteremtés Más Fogyatékos Gyermekekért AlapítványFejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház