2024.02.23, Péntek

Tűz volt a Péti Nitrogénművek telephelyén

2016.05.19. 09:39

Szerdán késő este nagynyomású hidrogén gyulladt meg a Péti Nitrogénművek területén.

Hirdetés

Szerdán késő este nagynyomású hidrogén gyulladt meg a Péti Nitrogénművek területén. A tüzet azóta már eloltották - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes szóvivője ma hajnalban.

Bakos György elmondta, hogy a szerdán késő este keletkezett tűz megfékezésében és a folyamatos vizsgálatokban Pétfürdőről, Balatonfűzfőről, Veszprémből, Székesfehérvárról, Siófokról és Kisbérről 13 egység mintegy 50 tűzoltóval vett részt.


A lángoló hidrogénvezeték környezetét több vízsugárral hűtötték és az oltás a legmagasabb riasztási fokozatban zajlott, mert a tűz egy ammóniatartályt és egy tornyot is veszélyeztetett. A katasztrófavédelmi mobil labor mérései alapján 15-20 méteren belül alacsony koncentrációban ammónia jelenlétét mutatták ki a levegőben, de lakosságvédelmi intézkedésekre nem volt szükség.

Ma hajnalban a távoztak a tűzoltóautók (képünkön) a telepről, személyi sérülés nem történt. A mobil labor munkatársainak mérései alapján kijelenthető, hogy jelenleg nincs a levegőben veszélyes anyag. A tűz keletkezésének körülményeit még vizsgálják.

(mti, fotó: mti/Mátyus Tamás)

Galéria

Helyi hírekKatasztrófavédelemTűzpétfürdőpéti nitrogénművekkigyulladthidrogén