2024.04.19, Péntek

Pokoli hőség lesz a hétvégén

csalad.hu

2017.07.20. 16:00

Csütörtök 0 órától vasárnap éjfélig hőségriasztást rendelt el Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár.

Hirdetés

A másodfokú intézkedésről az Emmi Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkárság értesítette a megyei kormánymegbízottakat, egyúttal kérte, hogy tájékoztassák az illetékességi területükön működő egészségügyi szolgáltatókat és megyei védelmi bizottságokat. Jelenleg további intézkedésekre nincs szükség.

A nagy hőség megterheli az egészséges szervezetet is, így bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt. Külön felhívták az autósok figyelmét a vezetés közbeni fokozott óvatosságra. Azt kérik továbbá, hogy az elkövetkező napokban mindenki különösen ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre.

Aki teheti, tartózkodjon árnyékban, légkondicionált helyiségekben a legmelegebb órákban, és kerülje a megterhelő fizikai munkát. A bárki által igénybe vehető légkondicionált helyiségek listája elérhető a katasztrófavédelem weboldalán.

 

Forrás: csalad.hu

Országos hírekFejér megyeegészségügyhőségriasztás