2024.03.28, Csütörtök

Így indul el Székesfehérvár 5 hektáros gimnáziumi fejlesztése

magyarepitok.hu

2018.10.01. 10:59

Négy iskola 2600 diákja tanulhat együtt majd a Csónakázó-tó melletti hatalmas új campusban.

Hirdetés

Kiírták a kivitelezési és tervpályázatot a Modern Városok programban felépülő hatalmas új Székesfehérvár középiskolai park felépítésére – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A letisztult, modern épületegyüttes kialakítására korábbi információk szerint mintegy 15,8 milliárd forintot különítettek el.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

 

Tóparton tanulhatnak és sportolhatnak a diákok

 

A komplexum Csónakázó-tó partján, a Szabadságharcos útnál egy 4,7 hektáros egységben összesen 35 ezer négyzetméteres hasznos alapterülettel épül fel. Kialakítása után négy iskola alkot majd közös campust, melyet többek között a korábbi Ybl Általános Iskola elbontásával és a helyszínen induó építkezéssel, a jelenleg is a campus helyszínén működő Kodolányi Gimnázium bővítésével és átalakításával, illetve a szintén a helyszínen található Tóparti Gimnázium épületegyüttesének felhasználásával épül fel további építkezések mellett. A fejlesztés végén a helyszínre költözik a Vasvári Pál Gimnázium és Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium is.

 

Tornacsarnok és parkoló is épül

 

A beruházás során új tornacsarnokot és kiemelt sportpályát is átadnak majd, illetve egy süllyesztett parkoló is épül. Ezzel együtt jelentős kertépítési részprojektet is tartalmaz a beruházás: a zöld campusban több mint 5 ezer négyzetméternyi betont és térkövet bontanak el, illetve kisebb mértékben új térköves felületeket is kialakítanak összesen közel 5000 négyzetméternyi füves és cserjés pihenőterületen kívül, ahol kosárpálya is várj majd a diákokat. Mindemellett 2400 négyzetméternyi útépítésre is sor kerül.

 

 

Galéria