2024.07.27, Szombat
Művészeti iskolák közös programja Székesfehérváron
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Művészeti iskolák közös programja Székesfehérváron

MTI

2024.05.26. 08:05

2024 májusában Székesfehérvár történelmi belvárosa, a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI, valamint a Vörösmarty Színház ad helyet nyolc alapfokú művészeti iskola közös programjának.

A covid utáni időszak kihívásai után a művészeti iskolák vezetői és tantestületei újra megnyitották egymás felé kapuikat, hogy közös cél érdekében, a társadalomban uralkodó versenyhelyzetek mellett olyan platformot teremtsenek, amikor a közös alkotás ereje kerül előtérbe, ahol a művészetoktatás és a kulturális összefogás lehetőséget biztosít a művészeti iskolák diákjai és tanárai által végzett kiemelkedő munka bemutatására és elismerésére - olvasható a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége közleményében. 

 

 

A találkozót gálakoncert zárja

Diákok, szülők és művész-tanárok együttműködésével bemutatják a vármegye magas szintű művészetoktatási tevékenységét. A rendezvény fővédnökei: Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke és Tessely Zoltán, országgyűlési képviselő. Védnökök: Kalamán Ferencné és Török Szabolcs, tankerületi igazgatók. Köszöntőt mond Uher Bertalan, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége elnökhelyettese. A programot szolfézs szakmai konferencia nyitja. Napközben térzenét hallhatnak a járókelők a város különböző pontjain jazz, népzene, klasszikus zene, illetve fúvószenekari előadásokkal. A zeneiskolában Papp Lajos és Gárdonyi Zoltán művei csendülnek fel. A napot gálahangverseny zárja a Vörösmarty Színházban.   

KultúraSzékesfehérvárművészeti iskolák találkozójaVörösmarty Színház