2020.09.26, Szombat

Hirdetés

Jubileumi koncertre készül a 20 éves Szent György Kórus
szekesfehervar.hu - Fotó: Simon Erika

Jubileumi koncertre készül a 20 éves Szent György Kórus

szekesfehervar.hu

2019.10.17. 16:36

Koncerttel ünnepli október 18-án alapításának huszadik évfordulóját a Szent György Kórus. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház énekkara orvosokból, asszisztensekből és a betegápolásban közvetlenül nem dolgozó szakemberekből alakult meg 1999-ben.

Hirdetés

A jeles évfordulót hangversennyel ünneplik meg október 18-án, pénteken 17.30 órától a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A koncertre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház kórusát 1999-ben alapították az intézmény dolgozói. Az orvosokból, asszisztensekből és a betegápolásban közvetlenül nem dolgozó szakemberekből álló énekkar 20 évvel ezelőtt alakult meg, tevékenyen részt vesz Székesfehérvár kulturális életében, és számos alkalommal szerepelt már egészségügyi, jótékonysági programokon a városban és azon kívül is. Az énekkar karnagya Tóka Szabolcs orgonaművész és zenetanár. A kórus tagjai számos országos, vidéki és székesfehérvári egészségügyi konferencia megnyitóján, valamint jótékonysági esteken, rendezvényeken léptek már fel. A Szent György Napon, a Semmelweis Napon, az Ápolók Nemzetközi Napján és a Betegek Világnapján is számtalan koncertet adtak már, de szerepeltek Bécsben, a Kárpátaljai Borrendek Találkozóján, Székesfehérvár testvérvárosaiban és Kanadában is.

A 20 éves Szent György Kórus ünnepi hangversenye október 18-án, pénteken 17.30 órakor kezdődik a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Az esten fellépő vendég művészek: Kiss Rózsa, a Magyar Rádió Kórusának szólistája, Oláh Gábor, a Magyar Rádió Kórusának karnagya, Simon Lévay Márta, a Volksoper Bécs tagja, Radics Éva énekművész, a Ciszterci Szent István Gimnázium énektanára. A kórust Tóka Szabolcs karnagy vezényli. Mindenkit szeretettek várnak!

Kultúrajubileumi koncertSzent György KórusSzékesfehérvárFejér megye