2024.04.24, Szerda
Kutatók éjszakája - ezek lesznek a székesfehérvári ingyenes programok
szekesfehervar.hu

Kutatók éjszakája - ezek lesznek a székesfehérvári ingyenes programok

szekesfehervar.hu

2019.09.25. 14:30

Idén is rengeteg ingyenes program várja az érdeklődőket a Kutatók éjszakáján Székesfehérváron. Szeptember 27-én, pénteken országszerte mintegy kettőszáz helyszínen lesznek programok. Fehérváron a Grundfos, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, az Óbudai Egyetem, a Corvinus Egyetem, a Terkán Lajos Csillagvizsgáló és a Logiscool Székesfehérvár is rendkívül érdekes programokkal készül.

Hirdetés

Szeptember 27-én már kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek kinyílnak Székesfehérváron is.

PROGRAMOK SZÉKESFEHÉRVÁRON:

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán a drónok világába tekinthetünk be, lesz retro játékkuckó, továbbá a korábbi nagy siker után idén is lesz pneumatikus játékterem. Az egyetem telefonos kincskereséssel is készül illetve a 3D nyomtatást is közelről meg lehet majd nézni a Kutatók Éjszakáján.

A Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa a székesfehérvári utcai órák világába kalauzol a Belvárosban, az egyetemen pedig a designkommunikációról is tartanak előadást.

A Grundfosnál ismét lesz éjszakai gyártúra és labortúra (előzetes regisztráció szükséges) Ki lehet próbálni a Grundfos energia biciklijét és a gyárban használatos parányi alkatrészekből a gyerekek ékszereket (de leginkább bármit) készíthetnek és mindenki megismerheti a szivattyúk működését akár a félbevágott termékek által.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal rendkívül érdekes ízes, szagos és színes érzékszervi vizsgálatokkal, mikroszkópos kártevő felismeréssel, és több más élelmiszervizsgálat mellett a sertéshús trichinella vizsgálatát is megnézhetik az érdeklődők.

A Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgálóban a távcsöves bemutatókon túl zsinóros és számítógépes égboltméréssel várja a látogatókat.

Logiscool Székesfehérvár a családokat, gyerekeket várja, akik kíváncsiak rá, mit is csinál egy programozó. Mindezt persze játékos formában mutatják be az érdeklődőknek.

Kultúrakutatók éjszakájaSzékesfehérvárFejér megye