2020.02.27, Csütörtök

Hirdetés

Félezren énekelnek és zenélnek együtt a zene világnapján
szekesfehervar.hu

Félezren énekelnek és zenélnek együtt a zene világnapján

szekesfehervar.hu

2019.09.25. 15:32

Több mint félezren énekelnek és muzsikálnak együtt jövő kedden az Alba Regia Sportcsarnokban, október 1-jén ismét közösen ünnepli a város a zene világnapját. Este a helyi zenekarok és kórusok lépnek fel ünnepi műsorral: megemlékeznek a 120 éve született Bárdos Lajosról, de felcsendülnek mezőföldi és ukrán népdalok is.

Hirdetés

A zene világnapját közös műsorral ünnepli a város: október 1-jén, kedden 18 órakor idén is az Alba Regia Sportcsarnokban várják a közönséget Székesfehérvár kórusai, zenekarai, hangszeres művészei és népzenészei.

Hagyományosan a rendezvényen adják át a Fricsay Richárd Zenei Díjat és az Éneklő Ifjúság Okleveleit. Több mint ötszázan énekelnek, muzsikálnak együtt. Az esten fellép az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, az Alba Regia Vegyeskar, az Ars Musica Kórus, a Tilinkó Zenekar, a Primavera Kórus, a Vox Mirabilis Kamarakórus, és az iskolák karai, kórusai mellett ott lesznek a pulutykások is.

 

 

Jegyeket a www.arso.hu oldalon, a Fehérvári Jegyirodában, valamint a Vörösmarty Színházban, a szimfonikus zenekar jegypénztárában lehet vásárolni.

KultúraAlba Regia SportcsarnokSzékesfehérvárFejér megyezene világnapja