2020.02.25, Kedd

Hirdetés

Primadonnák, bonvivánok, szubrettek – Első Királyi Operett Napok Székesfehérváron
szekesfehervar.hu - Fotó: Molnár Artúr

Primadonnák, bonvivánok, szubrettek – Első Királyi Operett Napok Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2019.07.26. 22:00

Telt házas előadással indult az első Királyi Operett Napok Székesfehérváron. A Feketehegy-Szárazréti Közösség Központ szabadtéri színpadán, a három napos rendezvény első napján, pénteken a Királyi Operett Gálára várták a nézőket a szervezők.

Hirdetés

Az előadás előtt Horváth Elemér Emi hegedűművész és Horváth Péter zongoraművész ismert operettdallamokkal hangolta a közönséget, majd a Gála után Gerner Csaba és Várfi Sándor Hacsek és Sajó kabaréjával zárult a fergeteges hangulatú nyáreste.

 

 

Horváth Elemér Emi hegedűművész és Horváth Péter zongoraművész lágy muzsikája lengte be a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ nyüzsgő udvarát. Felcsendültek a Délibábos Hortobágyon és többek között a Csárdáskirálynő ismert dallamai is, amit kitörő lelkesedéssel fogadott a népes közönség, jelezve, igazi otthonra talált és ezzel útjára is indult az első Királyi Operett Napok Székesfehérváron.

 

„A Fehérváriak egyszerűen imádják az operettet! A program hiánypótló mivoltát, biztos sikerét - a következő két napra és az elkövetkezendő évekre is – Önök és ez a zsúfolásig megtelt nézőtér biztosítja.” – kezdte köszöntő gondolatait Szigli István, Feketehegy-Szárazrét önkormányzati képviselője. Beszédében felidézte a tavaly nyári alkalmat, amikor Keller János színművésszel megálmodták a Királyi Operett Napokat. A képviselő kifejezte örömét, hogy a nyári színház után a művészek, a hagyományteremtő céllal létrehozott rendezvény helyszínének( is alkalmasnak találták a Közösségi Központ szabadtéri színpadát, a város vezetésének pedig megköszönte, hogy támogatták a rendezvényt.

 

 

A képviselő mellett köszöntötte a nézőket Keller János, a Vörösmarty Színház színművésze, az Operett Napok megálmodója, az Operett Gála rendezője is: „Rendkívül megindító azt látni, hogy ennyien várják a műsort, amelyet mi tiszta szívünkből, szeretettel Önöknek készítettünk. Még mindig hihetetlen, hogy megvalósulhat az a nagyszabású álom, amit egy évvel ezelőtt Képviselő úrral megálmodtunk.” – mondta a művész. Kiemelte, a háromnapos rendezvény sikerességét már az elindulás előtt tudni lehetett, hiszen a felvezető programokon is több ezren énekelték együtt az operett slágereket a Belvárosban.

A Keller János rendezte Királyi Operett Gála műsorban az operett hagyományait követve a műfaj klasszikus karaktereivel, primadonnákkal, bonvivánokkal, szubrettekkel, táncos komikusokkal találkozhattak a nézők. Színpadra lépett Lukács Anita, Vadász Zsolt, Füredi Nikolett, Bot Gábor, Váradi Eszter Sára, Keller János, valamint két ifjú tehetség Szűcs Enikő és Tarlós Ferenc is. Az est muzsikáját a Strucz Szmollbend szólaltatta meg. A Gála után pedig a nyári estét Gerner Csaba és Várfi Sándor Hacsek és Sajó kabaréja zárta.

 

 

Az első Királyi Operett Napok szombaton és vasárnap is várja a kikapcsolódni vágyó közönséget. Július 27-én 18.15 órakor a menü Bécsi szeletek, Lehár darabokkal! lesz a Gasztroudvarban, Kopiás Gabriella fuvolaművész és Fornai Miklós zongoraművész közreműködésével, majd 19.30 órakor kezdődik a Magyar Zenés Színház előadásában Huszka Jenő Bob herceg című regényes operettje. A főbb szerepekben Kállay Bori, Dósa Mátyás, Bodor Szabina, Bozsó József és Gerner Csaba látható. 22 órától a Táncverzum együttes lép fel A tánc ezer arca produkcióval, amelyen közreműködik Váradi Eszter Sára és Keller János.

A záró napon pedig a múlt század dallamai csendülnek fel a Casablanca Klub előadásában 18.15 órától, majd a nagyszínpadon Jacobi Viktor Sybill operettjét játssza a Nívót Produkció. A főbb szerepekben Vörös Edit, Sáfár Mónika, Teremi Trixi, Kiss Zoltán és Domoszlai Sándor.

 

Galéria

KultúraKirályi Operett NapokSzékesfehérvárFejér megyeopera