2024.04.18, Csütörtök
Pannonhalmán és Zircen koncertezik a székesfehérvári Primavera Kórus
szekesfehervar.hu

Pannonhalmán és Zircen koncertezik a székesfehérvári Primavera Kórus

szekesfehervar.hu

2019.06.27. 13:54

A Primavera Kórus szép utazásra és feladatokra készül június végén: fellépnek a Zirci Ciszterci Apátsági Bazilikában és a Pannonhalmi Bencés Főapátsági Bazilikában is. A zirci koncerten az apátsági bazilikában új műsorral, 300 esztendő szakrális kórusműveivel lépnek fel.

Hirdetés

Az idei programjaik egy része kettős évforduló jegyében zajlik. Háromszáz éve született Leopold Mozart, százhúsz éve született Bárdos Lajos.

A nemrégiben székesfehérváron megrendezett sikeres koncerten is a két komponista kiváló szerzeményei csendültek fel, ám akkor a különlegességnek számító Leopold Mozart-mise (Missa Brevis KV 115) és további egyházzenei alkotások mellett világi kórusművekből is válogatott Horányi Ottilia karnagy.

 

 

Ezúttal a kórus a zirci koncertjén az apátsági bazilikában új műsorral, 300 esztendő szakrális kórusműveivel lép a közönség elé. Leopold Mozart Missa Brevis-e, illetve Bárdos Lajos kórusmuzsikája természetesen szerves része lesz az ünnepi hangversenynek.

 

 

Az utazás másik állomása Pannonhalma, ahol a Primavera Kórus a bencés főapátság nagymiséjén működik közre. A Primavera Kórus nagyon szép és rangos helyszíneken lép fel, s ezúttal két rend apátsági bazilikája ad otthont az együttesnek. A fellépéseken közreműködik Hérics Csenge csellón, Szarka Andrea zongorán és continuón, szoprán szólót énekel Vadászy Barbara, vezényel Horányi Ottilia.

KultúraPrimavera KórusSzékesfehérvárFejér megyekoncert