2024.03.28, Csütörtök
Bach Mindenkinek Fesztivál Székesfehérváron is
szekesfehervar.hu

Bach Mindenkinek Fesztivál Székesfehérváron is

szekesfehervar.hu

2019.03.20. 18:00

Ötödik alkalommal rendezik meg Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából a Bach Mindenkinek Fesztivált. A tíznapos programsorozathoz 71 település, köztük Székesfehérvár is csatlakozott. A Városház téren és az Evangélikus templomban az ökumenikus kórus ad koncertet csütörtökön és szombaton.

Hirdetés

Bach muzsikái csendülnek fel a Városház téren és az Evangélikus templomban

A Bach in the Subways nemzetközi programot egy New York-i csellista, Dale Henderson indította útjára 2010-ben azzal a céllal, hogy növelje a klasszikus zene iránti általános érdeklődést. Minden év márciusában, Johann Sebastian Bach születésnapja környékén a világ számos országában kiváló muzsikusok ünneplik a mestert ingyenes koncerteket adva nyilvános helyeken. Bach zenéjét ajándékként adják át a közönségnek, ezáltal remélhetőleg megkönnyítik a belépést a klasszikus zene birodalmába.

A kezdeményezéshez hazánk 2015-ben csatlakozott. Ekkor öt belvárosi helyszínen, köztük Székesfehérváron szólalt meg a mester muzsikája. Az idei évben március 21-én, csütörtökön 17 órakor a Városház téren korálokat énekel az Ökumenikus Kórus. Orgonán Tóka Szabolcs orgonaművész kísér. Március 23-án, szombaton 18 órakor az Evangélikus templomba várják az érdeklődőket. Az Ökumenikus Kórus Dóczi István vezényletével Bach műveket énekel. Közreműködik Tóka Szabolcs orgonaművész, valamint Horváth Annamária brácsán, Kuti Donát orgonán, Végvári Dorottya furulyán.

A Bach Mindenkinek Fesztivál eseményeihez kapcsolódóan országos adománygyűjtést is hirdettek a szervezők. A koncerteket követően a közönség a Bethesda Gyermekkórház Alapítványát támogatva nyújt segítséget egy új lélegeztetőgép megvásárlásához.

KultúraSzékesfehérvárFejér megyekoncertBach Mindenkinek Fesztivál