2024.04.26, Péntek

Március 30-ig lehet pártolójegyet váltani a fehérvári Pelikán udvar kapujának felújításáért

szekesfehervar.hu

2018.12.21. 16:00

A Pelikán udvar bejárata napjainkban korántsem annyira tiszteletet parancsoló, mint amilyen volt néhány évvel, évtizeddel ezelőtt, pedig a boltív mögött maga a fehérvári színjátszás történelme bújik meg. Pontosan 200 évvel ezelőtt a Pelikán Fogadó Színházterme adott otthont ugyanis az akkor frissen alakult Székesfehérvári Nemzeti Játék Színi Társulatnak.

Hirdetés

A teátrumban erre az évfordulóra emlékeztek december 7-én, a gálaestre szóló pártolójegyek eladásából befolyt összeget pedig a Kossuth utcai kapu felújítására fordítják. Pártolójegy váltásra a gálát követően egészen 2019. március 30-ig lesz lehetőség.

Kétszáz évvel ezelőtt 1818-ban, a megalakult Székesfehérvári Nemzeti Játék Színi Társulatnak a Pelikán fogadó színházterme adott otthont, ezzel városunk az országban elsőként támogatta a magyar nyelvű színjátszást. Az évfordulóra a Vörösmarty Színház színháztörténeti múltjához méltóan szeretné felújítani a Pelikán Udvar bejárati kapuját. Az ARTetarum Alapítvány pártolójegyek kibocsátásával a színházszerető polgárokat felkérve, és velük összefogva szeretné ezt a célt megvalósítani.

KultúraSzékesfehérvárFejér megyejárdafelújításpártolójegyPelikán udvar