2024.03.29, Péntek

Székesfehérvár - Koszorúzás, forradalmi séta és utcaszínházi előadás is lesz október 23-án

szekesfehervar.hu

2018.10.22. 16:00

Október 23-án 15 órakor kezdődnek a városi ünnepi megemlékezések az 56-os forradalom és szabadságharc tiszteletére. Elsőként megemlékezést és koszorúzást tartanak az Ötvenhatosok terén, ahol Dr. Vizi László Tamás, a Kodolányi Egyetem rektorhelyettese mond beszédet, majd 16 órától a Városház téren "Miénk e föld!" címmel mutatnak be utcaszínházi produkciót fehérvári fiatalok részvételével.

Hirdetés

Október 23-án kedden 15 órakor az Ötvenhatosok terén kezdődnek a város ünnepi megemlékezései az ’56-os forradalom és szabadságharc tiszteletére. 

15 órakor megemlékezést és koszorúzást tartanak az Ötvenhatosok terén, ahol ünnepi beszédet mond: Dr. Vizi László Tamás, a Kodolányi János Egyetem rektorhelyettese.

 

szekesfehervar.hu - Fotó: Simon Erika

 

A Miénk e föld című utcaszínházi előadást október 23-án kedden 16 órakor láthatja a fehérvári közönség a Városház téren.

Az utcaszínházi produkcióban Ferenczy-Nagy Boglárka, Kneifel Nóra, Badi Rebeka, Körmendi Kristóf, Nyári Zsolt, Jenei Márton, Nyári Ádám, Darkó Dániel, Szabó Miklós, Szűcs Dániel, Kovács Bence, Juhász Áron és Fertő László is szerepel majd, a műsorban a Teleki Blanka Gimnázium vegyes- és fiúkara, a 21 Gramm Akusztik, valamint Szarka Andrea (orgona), Cserta Balázs (szaxofon) működik közre. A jelmezeket Budainé Hajdú Mónika tervezte, a zenei vezető Cserta Balázs, az előadás írója és rendezője pedig idén is Matuz János. Az előadás arról a generációról szól, amely óvodás korában élte meg a második világháború végét és az iskolapadban ülve kezdte meg a világ titkainak megismerését egy új és jobb kor, egy paradicsomi állapot elérésének reményében. Első szerelmeik rügyezése egybeesett az önkényuralmi rendszer kiépülésével, és 1956-ban váltak nagykorúvá, amikor fegyvert ragadtak, hogy kivívják az ígért és vágyott szabadságot.

 

 

A Tourinform Iroda október 23-án Forradalmi sétát is szervez Székesfehérvár Belvárosában. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A séta október 23-án, kedden 14.00 órakor indul az Oskola utca 4. szám alatti irodától. A résztvevők azokat a helyszíneket keresik fel, amelyek tanúi voltak 1956 fehérvári eseményeinek, és fontos szerepet játszanak a megyeszékhely történelmében. A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni lehet a Tourinform Irodában a 22/537-261-es telefonszámon, vagy az [email protected] e-mail címen.

KultúraSzékesfehérvármegemlékezésFejér megyeutcaszínházoktóber 23.56-os forradalomforradalmi séta