2024.06.22, Szombat
Székesfehérvári Balett Színház is fellép szeptember végén a Millenáris parkban
Székesfehérvári Balett Színház - Facebook - illusztráció

Székesfehérvári Balett Színház is fellép szeptember végén a Millenáris parkban

MTI

2018.09.10. 19:00

Csaknem ötven ingyenes tánc- és mozgásművészeti előadás, gyermekprogramok, performanszok és táncház várja az érdeklődőket szeptember 30-án a Millenáris parkban a 25 éves Nemzeti Kulturális Alap (NKA) jubileumi programsorozatának keretében.

A szeptember 23. és október 17. között 25 év, 25 nap, 25 esemény címmel zajló ünnepi fesztiválon az NKA valamennyi kollégiuma önálló programmal ünnepel, ezért a jubileumi programsorozat kiemelt eseményeként az NKA Táncművészet Kollégiuma és Imre Zoltán Programja szervezésében balett, modern-, kortárs,- és néptánc előadásokat láthatnak a műfaj rajongói - olvasható a Nemzeti Táncszínház MTI-hez eljuttatott közleményében.

A szeptember 30-án délután két órakor kezdődő Táncpark elnevezésű rendezvényen fellép Kőnig István, a Coincidance Táncszínház, a Gera Anita - DanceLab, a Székesfehérvári Balett Színház, a Feledi János - Feledi Project, a Budapest Táncszínház, a Duna Táncműhely és a Duda Éva Társulat.

A közreműködők között van továbbá a Magyar Táncművészeti Egyetem, a Sivasakti Kalánanda Táncszínház, az Artman Egyesület, az Argentin Tangó Táncszínház, a Fitos Dezső Társulat és a FlamencorazonArte Táncszínház.

Az érdeklődők a Duna Művészegyüttes, a Magyar Nemzeti Balett, a Bozsik Yvette Társulat, a Frenák Pál Társulat, a Pécsi Balett, a Szegedi Kortárs Balett, a Győri Balett és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes produkcióit is láthatják.

A Millenáris park három helyszínén zajló rendezvényen a látogatók bepillanthatnak a Nemzeti Táncszínház új, épülő otthonába is. A Családok Éve jegyében a szervezők családi örömzenére, örömtáncra is invitálják a kicsiket és nagyokat, az est zárásaként pedig egy gálaest keretében köszöntik a negyedszázados Nemzeti Kulturális Alapot.

A nap két házigazdája Stohl Luca táncművész és Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója lesz.

Az NKA25 Fesztiválprogram eseményeinek Budapest mellett az ország különböző kis- és nagyvárosai, valamint több eseménynek határon túli települések adnak otthont.

A Családok Évéhez is kapcsolódó programsorozat célja, hogy minél szélesebb körben bemutassa az NKA tevékenységét és eredményeit, valamint a kulturális élet azon területeit, ahol az intézmény működésének köszönhetően maradandó értékek, alkotások, művek születhettek és születnek ma is.

 

Székesfehérvári Balett Színház - Facebook


 

KultúraFejér megyeSzékesfehérvári Balett SzínházMillenáris parkNemzeti Kulturális Alap