2024.06.15, Szombat

Hajrá Zenemanók – jótékonysági futás lesz Székesfehérváron a zenéért

szekesfehervar.hu

2018.06.06. 15:30

Hajrá Zenemanók címmel jótékonysági célú közösségi futást szervez a Tálos Edit Alapítvány június 9-én szombaton 16 órától a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola támogatására. A programban négy hazai ultrafutó is részt vesz, a családokat pedig táncházzal, hangszerkiállítással és fajátékokkal várják.

A rendezvény házigazdája, Kaufer Tamás elmondta, hogy a különleges kezdeményezéssel szeretnék kialakítani a zeneművészek és a sportolók összefogását. A közösségi futás a történelmi Belvárosban zajlik majd, profi körülmények között. A legkisebbeknek 200 méteres távon ovis futamot is rendeznek. A „versenyen” 1, 2, 3 és 10 körös rajtok lesznek, a legbátrabbak akár 8 km-es távot is teljesíthetnek.

 

 

A futás egy 800 méteres körpályán halad majd, a rajt és a cél a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium bejáratánál lesz. 

A program művészeti részéről Varró János népzenész, zenetanár elmondta, hogy a futás ideje alatt hangszerkiállítás nyílik, Mihály György tanár úr rengeteg érdekes hangszert hoz majd el, amiket meg lehet nézni, ki lehet próbálni. Lesznek vonós hangszerek és népi hangszerek is. A verseny után Táncházat rendeznek kicsiknek és nagyoknak Varró János és Gula Miklós vezetésével.

 

 

A rendezvény fővédnöke Brájer Éva alpolgármester lesz, aki elmondta, zseniálisnak tartja az ötletet, hogy jótékonysági futást rendeznek a zenéért. Kiemelte, hogy több éve már, hogy javaslatot tesz a Humán Bizottságnak arra, hogy a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskolát támogassák elsősorban hangszerek vásárlásával.

 

 

Székesfehérvár alpolgármestere elmondta, örömmel mondott igent felkérésre azért is, mert a futás egyre népszerűbb lesz és akik szeretnek futni, ezáltal közelebb hozhatók a zeneművészethez, amire Kodály és Bartók országában nagy szükség is van a jövő szempontjából. Brájer Éva üdvözölte azt is, hogy a Tálos Edit Alapítvány új köntösbe öltözött és Bergerné Szőnyi Anna innovációjának köszönhetően új utakra lépett. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy hagyomány lesz a kezdeményezésből.

Az aktív életmód és a futás, valamint a művészeti nevelés népszerűsítése a fő célja az első Hajrá Zenemanók! futásnak - emelte ki Bergerné Szőnyi Anna, a Tálos Edit Alapítvány kuratóriumi elnöke. A közösségi futás nem egy hagyományos verseny, a lényege nem a megmérettetés és a versengés, inkább egy remek kedélyű, szabadidős sporteseményen való részvétel, amin keresztül a résztvevők közelebb kerülhetnek egymáshoz.

"A most felcseperedő alfa generáció lelki egészségéhez elengedhetetlenül fontos mind a testedzés, mint a zenélés." - mondta Palócz Réka, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI igazgatója, hozzátéve: ezek az aktív tevékenységi formák segítik őket, hogy érett, egészséges felnőtté váljanak.

Program:

15.00 Gyülekező

15.00 – 16.00 Regisztráció, rajtszám felvétel

16.00 Programismertetés – a rendezvény házigazdája Kaufer Tamás – az örök Rock’ and Roll futó

16.10 Közös bemelegítés Stirbu Viktóriával – magánének tanár/személyi edző

16.20 Meghívott vendégek, támogatók bemutatása

16.30 Gyermek rajt (óvodás korosztály – 200 méter)

16.45 - 1, 2, 3, vagy 10 körös rajtok – 800 m, 1600 m, 2400 m, 8 km távok

18.00 Teljesítés vége

 

KultúraSzékesfehérvárFejér megyezenejótékonysági futás Hajrá ZenemanókHermann László Zeneművészeti Szakközépiskola