2024.03.29, Péntek

Arany János előtt tiszteleg a velencei Esztrád Vízi Színház

mti

2017.08.07. 14:38

Az Arany-emlékévhez csatlakozva a 200 éve született költő előtt tiszteleg az Esztrád Vízi Színház Velencén a Korzó Tetőteraszán.

Hirdetés

Major Róbert, a Velencei Vízi Színház művészeti vezetője az M1 aktuális csatorna hétfői adásában emlékeztetett arra, hogy az idei nyári szezon június 16-án vette kezdetét, a nyári programok között gyerekelőadások és felnőtt műsorok is szerepelnek.

Kiemelte, hogy Arany János születésének bicentenáriuma tiszteletére két pályázatot hirdettek meg: az Arany 200 műfordító drámapályázatra 22 pályamű érkezett, míg A lantos - Gála című népzenei pályázatra 10 csapat jelentkezett. A pályaműveket egy gála keretében augusztus 13-án láthatja a közönség.

A drámapályázat díjnyertes darabját augusztus 11-én és 12-én mutatják be, míg a népzenei pályázat nyertese, a L'Aura Band Egy esztendős című népi daljátékát augusztus 18-án pénteken láthatja a közönség. 

Szentgyörgyvári Laura, az együttes vezetője elmondta: az interaktív műsorban különféle mozgásokat és népdalokat tanulhatnak meg a gyerekek, de az állatok szeretetére és az egészséges táplakozásra is felhívják a figyelmet. Kiemelte, hogy a Lantos-pályázat összefogásaként az augusztus 13-án megvalósuló gálán az együttes többek között Pilisi Mátéval és Kókai Jánossal lép színpadra.


Forrás: mti

KultúraVelence2017Esztrád SzínházArany-emlékévnyári programok