2024.05.26, Vasárnap

Nyáron is várja a kultúrakedvelőket a székesfehérvári múzeum

szekesfehervar.hu

2017.07.08. 19:55

A Szent István Király Múzeum nyári kulturális eseményeket csomagolt össze a kultúrakedvelők számára, akik ezt a lehetőséget választva kedvezményes áron juthatnak el az augusztus 12-i Musica Sacra koncertre és az időszak két legnagyobb kiállítására Fehérváron és Gorsiumban.

A Szent István ünnepe köré szervezett augusztusi Székesfehérvári Királyi Napok programsorozat kiemelkedő eseménye a Musica Sacra, amely igazi kuriózum a komolyzene kedvelői számára. Ebben az évben Verdi remekműve, a Requiem csendül fel az ország egyik legnagyobb épített szabadtéri színpadán, történelmi környezetben, a székesfehérvári Nemzeti Emlékhelyen. A sodró lendületű mű szólóit a világ leghíresebb operaházait megjárt sztárok éneklik: két Kossuth-díjas énekesnő, Lukács Gyöngyi (szoprán) és Komlósi Ildikó (mezzoszoprán) mellett Otokar Klein (tenor) és Alexandru Agace (basszbariton) lép a közönség elé. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekart, valamint az Alba Regia Vegyeskart, a Primavera Kórust, a Vox Mirabilis Kamarakórust, az Ars Musica Vegyeskart és a Budapesti Lantos Kórust a Liszt-díjas Drahos Béla vezényli.

„Színek és színek megint” című tárlat Aba-Novák magán- és közgyűjteményekből válogatott alkotásait mutatja be a Csók István Képtárban, amelynek emeleti kiállítótermének méretét az épület tervezésekor, 1937-ben Aba-Novák Vilmos Magyar-francia történelmi kapcsolatok című, a párizsi világkiállításon Grand Prix-vel jutalmazott pannójához igazították, amikor kiderült, hogy az alkotás Fehérvárra kerül. A kiállítóhelynek ma is ez a fő alkotása.

A Székesfehérvártól mindössze 15 kilométerre található Gorsium Régészeti Parkban látható a Pompeji – Élet és halál a Vezúv árnyékában című, a Nápolyi Régészeti Múzeum anyagából válogatott kiállítás. A Vezúv kitörése miatt 79-ben város néhány óra alatt eltűnt a föld színéről, több méter vastagságban temette be a vulkáni hamu. A rendkívül látványos és gazdag tárlat bemutatja az egykor virágzó város katasztrófáját, az ott élt emberek életét, mindennapjait, kikapcsolódási szokásait, a gladiátorok világát.

A koncertre és a két kiállításra szóló kombinált jegyet háromféle áron kínáljuk attól függően, hogy a koncertjegy melyik szektorba szól: 2.200, 2.800 és 3.000 forintos jegy választható. Aki több jegyet is vásárol, 50%-os kedvezménykupont kap, amely a Szent István Király Múzeum kiállításaira váltható be. Ha egy vevő négy darabnál több kombinált jegyet vásárol egyszerre, ajándékcsomagot is kap a múzeumtól.

A csomagjegy a Szent István Király Múzeum Rendház épületében (Fő utca 6.) vásárolható meg.

 

Forrás: szekesfehervar.hu

KultúraSzékesfehérvárkiállításkedvezménySzent István Király Múzeum2017 nyár