2024.02.27, Kedd

Ingyenes tárlatvezetések indulnak a Gorsiumban

szekesfehervar.hu

2017.07.20. 16:14

Tárlat- és szakvezetésekkel várják a látogatókat a Pompeji – Élet és halál a Vezúv árnyékában című kiállításon, a táci Gorsium Szabadtéri Régészeti Parkban.

Hirdetés

A Szent István Király Múzeum egyedülálló, látványos kiállításán megismerkedhetnek a katasztrófa miatt néhány óra alatt megsemmisült, egykor virágzó város lakóinak életével, a gladiátorok, a közfürdők, de az ókori bordélyházak világával is. Az antik művészet remekei, embernagyságú márvány- és bronzszobrok, gazdagon díszített sisakok, falfreskók, hétköznapi használati eszközök láthatók az izgalmas kiállításon, amelynek különleges, egyben megrázó darabja az a gipszöntvény, amely egy állapotos nő alakját őrizte meg az utókornak.

Az egyedülálló tárlat július 20-tól minden nap tárlatvezetéssel, vasárnaponként pedig Nádorfi Gabriella régész szakvezetésével várja az érdeklődőket. A vezetésekre előzetesen nem kell bejelentkezni, de mivel a terem befogadóképessége korlátozott, így az érkezési sorrendet veszik figyelembe.

Tárlatvezetések: 
július 20–24., csütörtök–hétfő, 10.00 óra
július 25., kedd, 13.00 óra
július 26–28., szerda-péntek, 10 óra

Szakvezetés: 
július 23., vasárnap

A kiállítás a 2017. augusztus 20-ig tekinthető meg a Gorsium Szabadtéri Régészeti Park látogatóközpontjában, naponta 10.00-18.00 óráig.

 

Forrás: szekesfehervar.hu

KultúrakiállításgorsiumTácSzent István Király Múzeumtárlatvezetés