2024.02.23, Péntek

Új helyszínen láthatjuk a székesfehérvári színház nyári előadásait

mti

2017.06.17. 13:11

Idén a Pelikán Udvar helyett a Feketehegy-Szárazrét városrészben található Kultúrudvarban tartja nyári színházi előadásait a Vörösmarty Színház.

Hirdetés

Szikora János színházigazgató a programsorozatról szóló pénteki sajtótájékoztatón kiemelte: a helyszín európai színvonalú, és tökéletesen alkalmas arra, hogy színházi előadásokat tartsanak ott.

Mint mondta, Feydeau A hülyéje című darabját "viszik ki" a városrészbe, a bohózat július 16-án, 18-án, 20-án és 21-én lesz látható Widder Kristóf rendezésében.

A jegy mellé vacsorázási lehetőséget kínálnak a színpad melletti gasztroudvarban, így valódi közösségi élmény várja majd a látogatókat - tette hozzá.

Szikora János megjegyezte, az új helyszín nem jelenti azt, hogy a belvárosban többé nem lesz nyári színház. A Pelikán Udvarban akár már a jövő évben is lehet újra előadásokat tartani, így akár bővített repertoárral és több helyszínen is kielégíthetik a színházkedvelők igényeit.

Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere elmondta, hogy eleinte fenntartásokkal fogadta a nyári színház kiköltözését a belvárosból, de a színházvezetés nagyon lelkes volt ezzel kapcsolatban.

 

Forrás: mti

KultúraSzékesfehérvárvörösmarty színház2017nyári színház