2024.04.23, Kedd

Több tízezren látták a székesfehérvári színház idei előadásait

mti

2017.06.02. 16:42

2017. június 2-án évadzáró társulati ülést tartottak a székesfehérvári Vörösmarty Színházban, ahol kiderült: 82 707 ember látta a színház 2016/17-es évadának előadásait.

Hirdetés

Szikora János közölte, hogy összesen 84 766 jegyet adhattak volna el az előadásokra, vagyis 97 százalék feletti látogatottságuk volt.

Az elmúlt évadban 371 előadást tartottak, ebből 145-öt a nagyszínpadon, 96-ot a Pelikán kamaraszínházban, 86-ot a Kozák András Stúdióban, 22-22-öt pedig a színház kávézójában és vidéki fellépéseken.

Az igazgató rendhagyónak nevezte az évadzárót, mert nem csak az évadot, hanem egy ötéves periódust is lezárnak. Emlékeztetett arra, hogy újabb öt évre bizalmat kapott a színházvezetés.

Szikora János azt hangsúlyozta, hogy igyekeztek a jó gazda gondosságával eljárni az elmúlt öt évben, és ezt a jövőben is szeretnék folytatni.

Rámutatott, hogy "a sors különös kegye folytán olyan fantasztikus mennyiségű tehetség jött össze Székesfehérváron, ami 3-4 színháznak bőven elegendő volna". "Ez a színház nem egyféle, hanem sokféle, vagyis sokféleségében gazdag teátrum" - fogalmazott.

Az igazgató bejelentette, hogy a társulatból Törőcsik Franciska távozik.

Az évadzáró végén elismeréseket adtak át. A Vörösmarty-gyűrűt idén a társulat döntése alapján Tóth Ildikó és Kádas József kapta. A munkatársak szavazatai alapján a színház legjobb dolgozója Rácz Mária, míg a színházvezetés döntése értelmében az évad színésze Derzsi János lett.

 

Forrás: mti

KultúraSzékesfehérvárvörösmarty színházévadzáró ülés2016/17