2024.05.26, Vasárnap

Rekordszámú világsztárt várnak idén a Gyulai Memorialra

mti

2017.06.10. 14:49

Soha nem volt egyszerre ennyi olimpiai és világbajnok a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon, mint az idein, amelyet július 4-én rendeznek meg Székesfehérváron.

A szervezők szombati tájékoztatója szerint több számban is olimpiai döntőnek megfelelő erősségű lesz a mezőny, a tavalyi riói ötkarikás játékok "visszavágóját" bonyolítják majd le például férfi kalapácsvetésben, ahol a legjobb nyolcból hatan, a nőknél pedig az első kilenc közül hatan is indulnak.

Az ügyességi számok közül kiemelendő a női távol, amelyben a 2016-os olimpiai aranyérmes amerikai Tianna Bartoletta is rajthoz áll.

Női súlylökésben az ötkarikás bronzérmes, kétszeres fedetpályás Európa-bajnok Márton Anitának mások mellett a vb-negyedik trinidad és tobagói Cleopatra Borel, az olimpiai hatodik brazil Geisa Rafaela Arcanjao és a törökök Eb-bronzérmese, Emel Dereli lesz az ellenfele.

Női kalapácsvetésben az olimpiai, világ- és Európa-bajnok bajnok, világcsúcstartó lengyel Anita Wlodarczyk a legnagyobb név, de ott lesz a mezőnyben az olimpiai harmadik brit Sophie Hitchon és az amerikaiak olimpiai hatodik helyezettje, Amber Campbell is.

Férfi kalapácsvetésben az olimpiai aranyérmes, kétszeres Európa-bajnok és kétszeres vb-második Pars Krisztiánnak bőven akad majd riválisa, hiszen nevezett a fehérvári viadalra a riói olimpiai aranyérmes tadzsik Dilsod Nazarov, az ötkarikás játékokon ötödik szlovák Marcel Lomnicky, s két lengyel kiválóság: a vb- és Eb-győztes Pawel Fajdek, továbbá az olimpiai és világbajnoki bronzérmes Wojciech Nowicki is.

A Gyulai Memorialra a belépőket a gyulaimemorial.hu oldalon, a tex.hu-n, valamint országszerte a Ticket Express jegyirodáiban lehet megvásárolni. A július 2-i Hopp Parádéra és a nagydíj 3-i előnapjára is ingyenes a belépés.

 

Forrás: mti

KitekintőSzékesfehérvársportatlétikaGyulai Memorial