2024.05.27, Hétfő
Dunaújváros is szerepel a strandröplabda ob állomásai között
Kép: pixabay.com/illusztráció

Dunaújváros is szerepel a strandröplabda ob állomásai között

mti

2017.06.23. 15:26

Pénteken Tatán kezdődik a strandröplabda országos bajnokság, mely majd Nyíregyházán és Dunaújvárosban folytatódik. A négyfordulós sorozat augusztus közepén a fővárosi Lupa-tónál zárul.

Bánki Ágnes, a Magyar Röplabda Szövetség strand- és szabadidős bizottságának elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy hosszú idő után újra komoly összdíjazása lesz minden állomásnak, bruttó 800 ezer forintot osztanak majd szét a legjobbak között. A fővárosi szuperdöntőbe a férfiaktól és a nőktől is 16 páros jut be, itt a finálé összdíjazása kétszer akkor lesz, mint az egyes állomásoké.
    
Bánki Ágnes hozzátette, Magyarország története során először július 13. és 16. között egy nemzetközi versenynek is házigazdája lesz.
    
Az eseményen részt vett a nők között háromszoros címvédő Lakatos Enikő, Lutter Eszter páros. Előbbi elmondta, nagyon készülnek már az országos bajnokságra, s szerencsére idén már egy-két nemzetközi versenyen is kipróbálhatták magukat. Megjegyezte, természetesen az újabb címvédés a céljuk.
    
Az ob első fordulójára Tatán kerül sor, majd Nyíregyházán és Dunaújvárosban rendeznek tornákat a nagydöntő előtt.

 

Forrás: mti

KitekintősportDunaújvárosországos bajnokságstrandröplabda