2024.10.18, Péntek
Férfi röplabda Challenge Kupa - Továbbjutott a MÁV Előre
Illusztráció, unsplash.com

Férfi röplabda Challenge Kupa - Továbbjutott a MÁV Előre

MTI

2024.10.17. 13:28

A MÁV Előre Foxconn hazai környezetben 3-0-ra legyőzte a horvát Medimurje Centrometal együttesét a férfi röplabda Challenge Kupa első fordulós párharcának visszavágóján, így kettős győzelemmel bejutott a 32 közé.

A székesfehérváriakra a következő körben az osztrák UVC Holding Graz vár majd november második és harmadik hetében. A MÁV Előre azt a párharcot hazai pályán kezdi majd.

Férfi Challenge Kupa, 1. forduló, visszavágó (a 32 közé jutásért):

MÁV Előre Foxconn-OK Medimurje Centrometal (horvát) 3-0 (13, 22, 27)
a legeredményesebb játékosok: Bakiri 19, Pesti 16, illetve Raic 20, Peterlin 11

Továbbjutott: a MÁV Előre, kettős győzelemmel.

Az előző idényben nyolcaddöntős MÁV Előre az egy héttel korábbi, idegenbeli találkozón több mint kétórás csatában 3-2-re nyert, így kedvező helyzetből várhatta a tatabányai visszavágót.

Omar Pelillo vezetőedző dolgát ugyanakkor az nem könnyítette meg, hogy csapata hétvégi, Miskolc elleni bajnokiján megsérült a csapatkapitány Redjo Koci, akire így nem számíthatott az argentin szakember.

A szerdai összecsapás első játszmája ennek ellenére rendkívül egyoldalú volt: a hazaiak jó nyitásaikra és precíz mezőnyvédekezésükre alapozva magabiztosan építették ki egyre nagyobb előnyüket, jobbára kedvük szerint szerezték a pontjaikat, és nagy különbséggel kerültek előnybe. A második felvonásra rendezte játékát a horvát csapat, amely bátrabban röplabdázott és úgy tűnt, megszokta a hatalmas tatabányai csarnokot. A vendégek ezúttal nem szakadtak le, s balkezes átlójuk, Ivan Raic jó megoldásainak köszönhetően a hajrá egyenlőről indult. A hazaiak ekkor megrázták magukat, 20-20 után elsősorban remek védekezésüknek köszönhetően sorozatban négy labdamenetet megnyertek, s közel kerültek a továbbjutáshoz.

A harmadik felvonásban nyújtotta addigi legjobb teljesítményét a horvát alakulat, Pelillo négypontos hátrányban cserékkel próbálta frissíteni csapatát. A változtatások hatására - ha nem is egyből, de szép lassan - ismét feljavult a MÁV Előre játéka, és a hazai együttes 21-nél, ötpontos hátrányt ledolgozva utolérte riválisát, majd három játszmalabdát hárítva kisvártatva lezárta a másfél órás összecsapást.

A találkozó legeredményesebbje a 20 pontos Raic volt, a hazaiaktól az albán Redi Bakiri 19 pontot szerzett.

"Horvátországban sok hibával röplabdáztunk, ma jóval kevesebb volt ebből, ennek köszönhető, hogy három szettben tudtunk nyerni. Fontos volt, hogy a harmadik játszma végén lezárjuk az összecsapást, mert ha az nem sikerült volna, könnyen lehet, hogy ma is öt szettre kényszerülünk" - értékelt az M1 aktuális csatornának a lefújás után Pesti Marcell.

A fehérvári együttes feladóátlója kijelentette: Magyarországon szeretnék megnyerni a bajnokságot és a kupát is, míg a nemzetközi porondon három-négy fordulót szeretnének menni.

Helyi hírekMÁV Előre-FoxconnSzékesfehérvár