2024.09.08, Vasárnap
Sokan jelentkeztek az Óbudai Egyetem vármegyében lévő képzéseire
Fotó: Óbudai Egyetem

Sokan jelentkeztek az Óbudai Egyetem vármegyében lévő képzéseire

MTI

2024.07.26. 08:55

Minden eddiginél több, 3785 elsőéves kezdheti meg tanulmányait szeptembertől az Óbudai Egyetem hét karának valamelyikén - közölte az intézmény rektora az MTI-vel.

Kovács Levente szerint az intézmény népszerűsége annak is köszönhető, hogy több új, a piaci igényeknek, iparági fejlődési trendeknek megfelelő képzést indítottak gyorsan fejlődő, magas szintű szaktudást igénylő szakterületeken.

 


Szinte kivétel nélkül minden karon több hallgató kezdheti meg tanulmányait az őszi tanévtől, van, ahol harminc százalékkal emelkedett a felvettek száma - tájékoztatott a rektor, kiemelve, hogy alapképzéseiken megközelítőleg öt százalékos növekedést könyvelhetnek el, és komoly siker, hogy a mesterszakokra kiemelkedően sokan jelentkeztek: harminc százalékkal többen.

A mérnöki szakok népszerűek

Alapképzésen a mérnökinformatikus (382-es ponthatárral), a villamosmérnöki (270-es ponthatárral), a gépészmérnöki (258-as ponthatárral) és az építészmérnöki szak (346-os ponthatárral) volt a legnépszerűbb; összességében jelentősen bővült a műszaki területek iránt érdeklődők száma, illetve jelentős előrelépést értek el a mesterképzéseken - írta Kovács Levente.
Úgy értékelt:

helyes volt az egyetem vezetésének a képzési struktúrát átalakító elgondolása, például a mesterképzések számának növelése, amelyek közül az újonnan indított kiberorvosi és az adattudományi szak volt a legnépszerűbb.

Nagy volt az érdeklődés a kaposvári, salgótarjáni és székesfehérvári képzések iránt is

A rektor hangsúlyozta: az Óbudai Egyetem számára mindig is fontos volt, hogy vidéki helyszíneken is magas színvonalú képzést nyújtson, a helyben megszerezhető diplomával segítse az adott régió tehetséges fiataljait, illetve erősítse a térség gazdasági fejlődését. A székesfehérvári campus mellett a meghirdetett salgótarjáni, kaposvári és új helyszínként a ceglédi képzésekre is sokan jelentkeztek - tette hozzá.
Jelezte: az Óbudai Egyetem több szakon indít pótfelvételit, a központi eljárás július 30-án indul.

Helyi hírekÓbudai EgyetemSzékesfehérvár