2024.06.22, Szombat
Bronzérmet szerzett a fehérvári szerenád-tökmag sorbet az Év fagylaltja versenyen
Fotó: szekesfehervar.hu

Bronzérmet szerzett a fehérvári szerenád-tökmag sorbet az Év fagylaltja versenyen

Forrás: szekesfehervar.hu

2024.05.27. 11:45

Rekordszámú résztvevővel zajlott az idei küzdelem.

Idén a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű alkotása lett az év fagylaltja. A bronzérmet pedig a Szerenád nevű fagylalt kapta, ami a székesfehérvári Damniczki Balázs alkotása - számolt be az eseményről a szekesfehervar.hu.

Az Év fagylaltja versenyre idén rekordszámú 90 fagylalt érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylaltjaival együtt összesen 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvényen.
A fagylaltokat szakmai zsűri bírálta el. 

A cukrászdák és kézműves fagylaltozók versenyének aranyérmese és egyben az Év fagylaltja vándorkupa nyertese a Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel lett, amely Bergmann Nándor (A Kis Bergmann Cukrászda, Balatonfüred) alkotása.
Ezüstérmet kapott a Meggyes pekuccino, Vadócz Jenő fagylaltja (Promenád Kávéház, Balatongyörök), 
a bronzérmet pedig a Szerenád nevű fagylalt kapta, Damniczki Balázs alkotása (Damniczki Cukrászda, Székesfehérvár).

A mentes kategória aranyérmét a Sárgabarack lime maracuja, Marsa Éva Heléna fagylaltja kapta (Vanília & Gelarto, Nagykőrös).

A - házigazda Kecskemét tiszteletére meghirdetett - sárgabarack kategória győztese a Mámoros marillen lett, Márton Sándor alkotása (Bagaméri Fagylaltozó, Balatonfüred).

A közönségdíjat a Kecskeméti sárgabarackos gombóc dióbundában, Szabados Norbert fagylaltja kapta (König-Units Kft., Üllő), Kecskemét Megyei Jogú Város különdíját pedig a Kecskeméti mosolygós barack, Pokoraczki Ágnes alkotása (Bahama Kézműves Fagyizó, Újfehértó).

Helyi hírekSzékesfehérvárDamniczki BalázsÉv FagylaltjaSzerenád fagyi