2024.04.29, Hétfő
Így halad az Alba Aréna építkezése Székesfehérváron
Fotók: Vargha Tamás Facebook-oldala

Így halad az Alba Aréna építkezése Székesfehérváron

magyarepitok.hu

2023.10.03. 11:30

Nem csupán sportcsarnokot, hanem rendezvényközpontot is kap Székesfehérvár.

Hirdetés

A Market Építő Zrt. generálkivitelezésében immár lassan két éve épül a székesfehérvári Alba Aréna, mely kívülről már jelentős mértékben felöltötte végső formáját: a látványos tetőfedő-elemek is mind a helyükre kerültek még nyáron.

 

Fotók: Vargha Tamás Facebook-oldala

 

A munkálatokban a KÉSZ Csoport több tagvállalata és stratégiai partnere is jelentős szerepet vállalt: az acél tetőszerkezet, valamint a speciális lemezburkolat tervezésére, gyártására és megvalósítására szerződtek. A szerkezetépítési munkálatokban kulcsszerepe volt a Market leányvállalatának, a Moratus Kft.-nek, a komplex mélyépítési feladatok megvalósításáért pedig a HBM Kft. felelt. Az épületet Tarnóczky Tamás Attila és Balázs Mihály építészek tervezték.

 

 

Az építkezést a kezdetektől folyamatosan számos cikkel és helyszíni riporttal követtük, most pedig már a végéhez közeledik: az Alba Arénát a tervek szerint az év végéig adják át. Nemrég Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, honvédelmi miniszterhelyettes tett közzé fotókat a fejlesztésről egy bejárást követően, illetve arról is beszámolt, hogy a projekt terv szerint halad.

 

 

Az Alba Aréna a Hydro Fehérvár AV19 jégkorong csapat leendő otthona lesz, illetve rendezvény- és közösségi központként funkcionál majd. Emellett a fehérvári és hazai jégkorongsport mellett 20-25 teremsportágat is ki tud majd szolgálni, időszakosan pedig akár hatezernél több néző befogadására is képes lesz. A csarnok befogadóképessége jégkorong meccseken 6000, koncertek és egyéb események alkalmából akár 8000 fő is lehet.

 

 

Galéria

Helyi hírekSzékesfehérvárAlba ArénaMarket Építő Zrt.KÉSZ CsoportHBM Kft.Moratus Kft.