2024.05.26, Vasárnap
Anyák-napi programokkal készül a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár
Illusztráció, unsplash.com

Anyák-napi programokkal készül a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár

szekesfehervar.hu

2023.05.06. 08:00

Szombaton minden korosztálynak izgalmas programokat kínál a Vörösmarty Mihály Könyvtár.

A kicsik Anyák-napi díszt hajtogathatnak, valamint újra összeül az Asztali Szerepjáték Műhely - tájékoztatott róla Székesfehérvár városi honlapja.

 

Szerepjáték és szívecskehajtogatás – programok kicsiknek és nagyoknak

 

Magyarországon 1925 óta ünneplik az Anyák-napját, melynek ügyét először a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt karolta fel.

Az első ünnepséget 1925. március 8-án tartották, később azonban hivatalosan is május első vasárnapja lett a napja. A világon többek között Szerbiában, Spanyolországban, Portugáliában és Mozambikban is ezen a napon ünneplik az édesanyákat. Az alkalomhoz közeledve a Vörösmarty Mihály Könyvtár május 6-án, szombaton 10.00 és 12.00 között Sziliné Molnár Klára vezetésével Anyák-napi szívecskehajtogatást rendez a Mészöly Géza utcai Tagkönyvtárban, melyre minden családot szeretettel várnak!

Szombaton újra foglalkozást tart az Asztali Szerepjáték Műhely a Budai úti Tagkönyvtárban

A műhely tagjai kéthetente találkoznak, a mostani alkalommal pedig egy többféle szabályrendszerrel is játszott szerepjáték, a Cthulhu hívása lesz a téma. Cthulhu egy H.P. Lovecraft által kitalált űrlény, aki először a Weird Tales című amerikai lapban jelent meg. Karaktere, mely szerepelt többek között animékben, videójátékokban és könyvekben, a végső borzalom és gonosz megtestesítőjeként jelenik meg.

Május 6-án, szombaton 9.00 és 12.00 óra között az Asztali Szerepjáték Műhely tagjai minden érdeklődőnek bemutatják Cthulhut, valamint a hozzá kapcsolódó szerepjátékokat.

Helyi hírekSzékesfehérváranyák napjaprogramokVörösmarty Mihály Könyvtár