2024.04.16, Kedd
A Fejérvíz Zrt. 1,6 milliárdos támogatást kapott az állami integráció keretében

A Fejérvíz Zrt. 1,6 milliárdos támogatást kapott az állami integráció keretében

MTI

2023.04.12. 10:00

A Fejérvíz Zrt. több mint 1,6 milliárdos támogatást kapott az állami integráció keretében, miután az energiaárak drasztikus emelkedése nehéz helyzetbe hozta a Fejér vármegyei víziközmű szolgáltatót.

Hirdetés

A keddi sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere emlékeztetett arra, hosszú évek óta változatlanok a vízdíjak Magyarországon, ezt a Fejérvíz minden nehézség mellett is úgy tudta megoldani, hogy nem lett veszteséges a működtetése. Az "energiakrízist" ezen az árszinten azonban már nem tudta kezelni a cég, jelentős veszteségbe fordult volna a működése, ha nem kapott volna állami segítséget - fűzte hozzá.

A városvezető jelezte, hogy az államhoz fordultak segítségért és már meg is érkezett a forrás, a kért 1,627 millió forint a társaság számláján van, amiből augusztus 31-ig veszteségfinanszírozást hajtanak végre és jelentős béremelésre is sor kerül.

Laczi Péter, az idén 110 éves Fejérvíz Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy az utolsó pillanatban érkezett meg az állami támogatás, amelyből egyrészt a villamosenergia számláikat rendezik, másrészt közel 20 százalékos béremelést hajtanak végre április 1-től visszamenőleg.

Megjegyezte, hogy a biztonságos működés érdekében az utóbbi három évben nem emeltek bért, ezért a cégnél a bérszínvonal alacsony, sok fizikai dolgozó bérminimumon van, ami most megszűnik. Hozzátette, a társaság biztonságos működése augusztus végéig garantált.

Helyi hírekSzékesfehérvárFejérvíz Zrt.