2024.03.28, Csütörtök
Már épül az új kishíd a Malom-csatornán
Fotó: szekesfehervar.hu

Már épül az új kishíd a Malom-csatornán

szekesfehervar.hu

2022.11.20. 09:55

Jövő év tavaszára készül el az új átkelő a Fürdő utcánál. A héten a kivitelezők beemelték helyére az átvezetést biztosító vasbeton szerkezeti elemeket.

Hirdetés

Október végén kezdődtek a korábban teherbírási problémák miatt a gépjárműforgalom elől lezárt Fürdő utcai híd átépítési munkálatai – írja a szekesfehervar.hu. A Malom-csatorna felett átvezető szerkezet befejezésének határideje 2023 tavasza, de ha az időjárási körülmények a munkavégzést a téli időszakban lehetővé teszik, akkor várhatóan előbb elkészül.

A régi híd elbontását követően, a hét elején beépítették az átvezetést biztosító, előregyártott, MAGURA típusú vasbeton szerkezeti elemeket. Az új híd építési munkálataival párhuzamosan folynak a Malom-csatornát keresztező közművek építési, kiváltási munkái is. A közművek az új híd szerkezetében fogják keresztezni a csatornát, a régi híd melletti átvezető csőhidakat, valamint a meder alatti átvezetéseket megszüntetik.

 

A híd átadását követően ismét biztosított lesz a Fürdő sor és a Fürdő utca közötti közúti kapcsolat, a gépjárművek áthaladása.

Helyi hírekSzékesfehérvárútépítésútfelújításhídépítés