2022.12.07, Szerda
Koszorúzások, megemlékezések az ’56-os forradalom emlékére Székesfehérváron
Kép: illusztráció (felsozsolca.hu)

Koszorúzások, megemlékezések az ’56-os forradalom emlékére Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2022.10.22. 10:00

Elkezdődtek pénteken az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából szervezett emlékező események Székesfehérváron.

Hirdetés

Csendes koszorúzásokat tartottak a város ’56-os emlékhelyein, illetve több iskolában zajlottak megemlékezések - olvasható Székesfehérvár városi honlapján.

Idén is megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről és a harcokban életüket veszett, illetve bebörtönzött mártírokról Székesfehérváron.

Iskolai megemlékezések az 56-os forradalom 66. évfordulóján

Az Ötvenhatosok terén koszorút helyezett el Molnár Tamás önkormányzati képviselő, míg a Zichy ligetben, a Keszei István-emléktáblánál Kovács Zsoltné önkormányzati képviselő koszorúzott. A Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Műszaki Technikumában a forradalomban hősi halált halt egykori tanítvány, Bartók József emléktábláját koszorúzták meg, ahol részt vett Deák Lajosné önkormányzati képviselő. Az intézmény emlékező műsorát az iskolarádión keresztül kísérte figyelemmel az iskola közössége. A Ciszterci Szent István Gimnáziumban a 11.B osztály diákjainak szereplésével zajlott emlékező műsor, melyben prózai és zenés elemekkel idézték meg a 66 évvel ezelőtti történéseket. A Hotel Magyar Király falán található emléktáblánál Róth Péter alpolgármester koszorúzott a város nevében.

 

Az 1956-os megemlékezések a hétvégén folytatódnak

Október 22-én, szombaton 9.00 órakor a Szent István-székesegyház emlékkeresztjénél imádságos megemlékezés kezdődik, Spányi Antal megyés püspök meghívására együtt imádkoznak a történelmi egyházak helyi képviselői, majd Székesfehérvár város és Fejér megye közéleti vezetői és képviselői közös koszorút helyeznek el a keresztnél. Október 23-án, vasárnap 10.00 órakor a Városház téren emlékező beszédet mond dr. Cser-Palkovics András polgármester. Ezt követően kezdődik az Emlékezők ünnepe című előadás, amely az október 23-hoz kapcsolódó székesfehérvári eseményeket idézi fel.

Helyi hírekSzékesfehérváriskolásoktatásünnepoktóber 23.