2024.03.19, Kedd
Entele Florale Europe 2022: arany minősítést kapott Székesfehérvár
Fotó: szekesfehervar.hu

Entele Florale Europe 2022: arany minősítést kapott Székesfehérvár

szekesfehervar.hu

2022.09.26. 18:00

A nemzetközi díjat a zöld tereiért, a fák és a Sóstó kiemelkedő gondozásáért nyerte el a megyeszékhely.

Hirdetés

Székesfehérvár a legjobb arany minősítést és különdíjat is kapott az Entente Florale Europe 2022-es virágosítási versenyen, melynek szombaton este Balatonfüreden tartották a díjátadóját. A különdíj kifejezetten a zöld terek gondozásának elismerését, a Sóstó Természetvédelmi Terület fenntartását és a fák ápolásának és szakmai gondozásának kiemelkedő színvonalát ismeri el – írja a szekesfehervar.hu.

Az elismerést Lehrner Zsolt alpolgármester és Bozai István városgondnok vette át Balatonfüreden. A díjátadón ott volt Homoki László kertészmérnök, faápoló szakmérnök, Hahn-Poszmik Réka és Anik Júlia kertészmérnök, Csete Gábor természetvédelmi szakmai vezető és Mátyásné Minárovics Dóra, akik mindannyian a Városgondnokság szakemberei.

 

Fotó: szekesfehervar.hu 

 

Az Entente Florale Europe egy európai szintű verseny falvak, városok, városok, közösségek és köztestületek számára, amelyet az Association Européenne pour le Fleurissement et le Paysage (AEFP) nemzetközi szervezet irányít. 1975 óta létezik, és jelenleg nyolc európai ország vesz részt benne.

Szombaton Balatonfüreden a díjátadó előtt a versenyben résztvevő városok, így Székesfehérvár is bemutatkozott.

A Green Spaces Award különdíjat az a résztvevő város, település vagy község kapja amelyik a „Zöldterületek” kategóriában a legmagasabb összpontszámmal rendelkezik. 2022-ben a zsűri tagjaitól Székesfehérvár kapta a legtöbb pontot a zöldterületeiért.

 

 

Az Entente Florale Europe zsűrije még júniusban járt Székesfehérváron. Az idei versenyben Székesfehérvár mellett Magyarországról Orfű és Veresegyháza, Írországból Keadue és Dalkey, Németországból Bollstedt, Csehországból Dobrochov, Belgiumból Diksmuide, Ausztriából pedig Bad Sauerbrunn szállt harcba a minél jobb helyezésekért.

Helyi hírekSzékesfehérvárEntente Florale Europe Balatonfüred