2022.10.03, Hétfő
Új és újra színpadra vitt produkciókkal készül a Székesfehérvári Balett Színház
Illusztráció: Pixabay

Új és újra színpadra vitt produkciókkal készül a Székesfehérvári Balett Színház

MTI

2022.08.25. 14:27

A színház a város határain kívül is több alkalommal fellép, sőt Diótörő-előadásukkal Görögországba is meghívást kaptak.

Hirdetés

Új és újra színpadra vitt produkciókkal készül a 2022/2023-as évadra a Székesfehérvári Balett Színház - közölte a teátrum.

Az új darab bemutatójára november 30-án kerül sor a budapesti Nemzeti Táncszínházban, ahol közös programként valósul meg a világhírű cseh koreográfus, Jirí Kylián Un ballo című művének bemutatója. A háromfelvonásos táncszínházi esten Kylián balettje mellett helyet kap Alexander Ekman humorral telített, a való életből vett, változatos szituációkat bemutató Szeszély című darabja és Egerházi Attila igazgató legújabb koreográfiája is.

A nemrégiben új otthonba költöző társulat a 2022/2023-as évadot Székesfehérváron kezdi: a Vörösmarty Színházban szeptember 12-én újra színpadra viszik az Aladdin mesebalettet, szeptember 26-án A hattyúk tavát, október 31-én a Percről percre, november 14-én a Pillangók című táncszínházi esteket. Karácsony előtt Diótörő-előadásokkal várják a közönséget; öt alkalommal lesz látható a teljes társulatot felvonultató balett.

A Székesfehérvári Balett Színház a város határain kívül is több alkalommal fellép, a Percről percre című estet a Nemzeti Színházban adják elő, A hattyúk tava balettet a debreceni Csokonai Fórumba utaztatják és Diótörő-előadásukkal Görögországba kaptak meghívást.

Egerházi Attila balettigazgató közölte, hogy jelenleg 15 szerződtetett táncművésszel és 10 gyakornokkal dolgoznak.

Helyi hírekSzékesfehérvárSzékesfehérvári Balett Színházbalett