2022.06.27, Hétfő
Virágos Székesfehérvár – háromszázezer tő növényt osztanak ki
Bácskai Gergely/szekesfehervar.hu

Virágos Székesfehérvár – háromszázezer tő növényt osztanak ki

szekesfehervar.hu

2022.05.18. 15:55

Ebben az évben nemzetközi versenyen, az Entente Florale megmérettetésen is indulhat Fehérvár.

Hirdetés

Már osztják a városgondnokság munkatársai a növényeket Székesfehérváron - tavaly ősszel közel tízezer pályázat érkezett a lakosságtól a Virágos Székesfehérvár programban. A háromszázezer tő növényen kívül május 19-ig összesen 738 komposztkeret is gazdára talál a fehérváriak között - olvasható a szekesfehervar.hu oldalon.

Fehérvár polgármestere köszönetet mondott a programot lebonyolító városgondnoksági munkatársnak, illetve annak a tízezer pályázónak, akik elültetik és gondozzák ezeket a virágokat.

Évről-évre rekordokat dönt a Virágos Székesfehérvár pályázaton résztvevők száma és idén megközelítette a tízezret a jelentkezők száma - emelte ki Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. Ebben az évben nemzetközi versenyen, az Entente Florale megmérettetésen is indulhat Fehérvár, képviselve Magyarországot a nagyvárosok között – hangsúlyozta.

A növénycsomagokat május 19-ig osztják ki. Szép példák vannak lakótelepeken kialakult kertészkedő közösségekről, és gyönyörű látványt nyújtanak a pályázaton kapott, dúsan virágzó muskátlik, és petúniák az ablakok és erkélyek virágtartóiban.

Ősz elején a Városgondnokság honlapján hirdetjük meg minden évben a pályázatot - mondta Aradi-Huba Orsolya a Városgondnokság parkfenntartási csoportjának munkatársa. A növényeket idén összeválogatva rendelte meg a város és a társasházak közössége, családi házas lakók és társasházi lakók külön-külön csomagok közül választhattak. Idén is pályázhattak intézmények, továbbá a tavaly nagyon népszerű komposztkeret 2022-ben is nagyon népszerű volt.

Helyi hírekSzékesfehérvárvirágos székesfehérvárSzékesfehérvár Városgondnoksága Kft